Super League: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από τον ΠΑΟΚ λόγω των… «γαλλικών» του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει πλέον να προσέχει τις δηλώσεις, καθώς σε περίπτωση νέας υποτροπής ο ίδιος αλλά και ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές συνέπειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουμάνος τεχνικός, πρώην προπονητής της Ξάνθης, είχε κληθεί σε απολογία και τιμωρηθεί με πρόστιμο για τις δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του περί ναζιστικής Γερμανίας.

Η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ είχε καταθέσει ένσταση, όχι για τη μείωση του προστίμου, αλλά με σκοπό ο Λουτσέσκου να αθωωθεί, ώστε να μην χαρακτηριστεί υπότροπος σε περίπτωση νέων δηλώσεων που θεωρούνταν δυσφημιστικές για το ποδόσφαιρο. Τελικά, αυτό δεν επετεύχθη, αφού η ποινή διατηρήθηκε, παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο μειώθηκε.

Τώρα ο προπονητής του ΠΑΟΚ κλήθηκε ξανά σε απολογία με αφορμή τις δηλώσεις του μετά το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, όπου και δήλωσε: «Μια ομάδα έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν εκεί συγκεντρωμένη, ενώ η άλλη απλώς ήθελε να κερδίσει χρόνο και να μας γ@@σει. Αυτό είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο».

Ως εκ τούτου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρείται υπότροπος και κινδυνέυει με την επιβολή χρηματικού προστίμου διπλάσιο από το πρώτο (40.000 ευρώ) αλλά και με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Σε περίπτωση νέας υποτροπής ωστοσο τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο σοβαρά τόσο για τον τεχνικό του «δικεφάλου» όσο και για την ομάδα του, αφού ο ΠΑΟΚ θα έρθει αντιμέτωπος με αφαίρεση ενός βαθμού! Το τελευταίου που θέλει, σε μια περίοδο που όλα δείχνουν να έχει κλειδώσει το πρωτάθλημα παραμένοντας μετά από 22 αγωνιστικές αήττητος…