Γ’ Εθνική: «Λευκή» ισοπαλία στο Ξανθιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ορφέα και Άβατο

Ο Ορφέας Ξάνθης υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο του ΑΟΞ τον Άρη Αβάτου στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες.

Ο μεν Ορφέας ήθελε τη νίκη γοήτρου για να αφήσει από κάτω του στην βαθμολογία τον Άρη Αβάτου, ενώ ο δε Άρης για να πάρει την άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.

Το πρώτο ημίχρονο είχε κάποιες φάσεις και καλύτερο ρυθμό, αλλά στην επανάληψη παίχθηκε κυρίως παιχνίδι κέντρου και οι τελικές μπροστά από την εστία ήταν ελάχιστες.

Στο 4ο μόλις λεπτό ήρθε η πρώτη φάση με ένα σουτ του Ξαντινίδη που μπλόκαρε ο Αμουτζάκης, ενώ δύο λεπτά αργότερα την πολύ καλή κεφαλιά του Χακή Τζαμπάζ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο κίπερ του Αβάτου.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις δύο φάσεις του Ορφέα, με ένα σουτ του Πέτρου Σαρηγιαννίδη που μπλόκαρε τελικά, έστω και με διπλή προσπάθεια ο Γιάννης Ρούφος στο 10′.

Βέβαια οι γηπεδούχοι έχασαν και μια ακόμα τεράστια ευκαιρία με τον Τορομανίδη να κάνει στο 13′ ένα δυνατό σουτ, αλλά να βλέπει τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι της εστίας του Άρη Αβάτου, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Πασχαλάκη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αμουτζάκης.

Στο 26′ ο Γκέκας βρέθηκε σε πολύ καλό σημείο εντός της περιοχής του Ορφέα, αλλά απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.

Στην επανάληψη η μοναδική καλή και ουσιαστική στιγμή ανήκε στον Ορφέα, με ένα σουτ του Ιμέρ που μπλόκαρε ο Αμουτζάκης στο 54′, αφού από εκεί κι έπειτα παίχθηκε ποδόσφαιρο κατοχής και οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια καλή τελική.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Ιμέρ, Τορομανίδης, Ξαντινίδης, Σουκρήογλου, Πασχαλάκης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Αλέκος Ξανθόπουλος): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Βαφειάδης, Κρασσώνης, Ψεμματάς, Δόντσος, Σαρηγιαννίδης, Τσέκος, Γκέκας.