Super League: Λευκή ισοπαλία για τον ΑΟΞ στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ

Στο 0-0 «κόλλησαν» ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη στους «Ζωσιμάδες» στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Γιαννιώτες πήραν στην αρχή τον έλεγχο και προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή της Ξάνθης. Σε αρκετές περιπτώσεις τα κατάφεραν και άσκησαν πίεση, κερδίζοντας αρκετά κόρνερ, που πάντως όλα πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή στο 20΄, όταν σε γύρισμα της μπάλας από δεξιά ο Μάνος βγήκε στο πρώτο δοκάρι και προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Παρότι, όμως, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν ανώτερος, το σκορ παραλίγο να ανοίξουν οι Θρακιώτες, όταν σε ανάλογη φάση στην απέναντι εστία, στο 45ο λεπτό, πετάχτηκε ο Γέντρισεκ στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Το παιχνίδι εξακολούθησε να είναι ανοιχτό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιάκο να σουτάρει ελάχιστα άστοχα στο 47΄ και τον Μιχαήλ να σώζει σωτήρια την εστία του στο 57΄, όταν ο Μπαριέντος βγήκε απέναντί του ύστερα από ατομική προσπάθεια, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει για να κάνει το 0-1.

Ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες στο 80΄, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαήλ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις, με τους αντίπαλους να μένουν ανικανοποίητοι από τον ένα βαθμό, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Σκόνδρας (69′ Τζήμοπουλος), Κάργας, Μιχαήλ Α., Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο, Γιάκος (63′ Πάντελιτς), Σεργκελασβίλι, Μπατίστ (72′ Ξύδας), Μάνος.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Σαρπόνγκ (73′ Ντίρεσταμ), Καμαρά, Μπαριέντος (87′ Ντε Αμορίμ), Καντά, Τζουρίτσκοβιτς (90′ Σιλά), Γέντρισεκ.