Βάζει υποψηφιότητα για βουλευτής ο τελευταίος Εβρίτης διαιτητής που σφύριξε αγώνες στην Α’ Εθνική

Ο Γιάννης Δερμεντζόγλου είναι ιδιαίτερα γνωστός στον ποδοσφαιρικό κόσμο των παλιότερων εποχών. Είναι άλλωστε ο τελευταίος Εβρίτης που κατάφερε να είναι διαιτητής επιπέδου Α’ Εθνικής, την δεκαετία του ’90, έχοντας μάλιστα σφυρίξει και σε ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Δικαστικός επιμελητής στο επάγγελμα αλλά και φανατικός φίλαθλος, είναι τακτικός στις εξέδρες του Μιχάλης Παρασκευόπουλος και του Φώτης Κοσμάς για τα εντός έδρας παιχνίδια του Εθνικού. Επίσης, συχνά ταξιδεύει στο εξωτερικό για να στηρίξει τις προσπάθειες των Εθνικών Ομάδων σε ποδόσφαιρο αλλά και μπάσκετ, είτε με τον Γαλανόλευκο Φάρο είτε με τους Πελαργούς.

Πλέον, όλα δείχνουν ότι αποφάσισε να δοκιμαστεί και σε έναν διαφορετικό στίβο, αυτόν της πολιτικής. Στις προσεχείς εκλογές, θα είναι υποψήφιος. Όχι όμως στις αυτοδιοικητικές αλλά στις βουλευτικές. Ο Γιάννης Δερμεντζογλου δέχθηκε πρόταση από τον Κυριάκο Βελόπουλο να είναι υποψήφιος του κόμματός του, της Ελληνικής Λύσης, στον Έβρο.

Ο εβρίτης παλαίμαχος διαιτητής, που έχει φιλική σχέση με τον Βελόπουλο εδώ και πάνω από 30 χρόνια, φέρεται να αποδέχθηκε την πρόταση και έτσι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, θα διεκδικήσει την μία από τις τέσσερις έδρες του Νομού Έβρου στη Βουλή.

Ο Γιάννης Δερμεντζόγλου κατάγεται από το Σουφλί αλλά από την δεκαετία του ’80 είναι μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης. Αναμένεται μάλιστα να αναλάβει και ρόλο στη Νομαρχιακή Επιτροπή που σύντομα θα αποκτήσει η Ελληνική Λύση στον Έβρο, όπως έχει εξαγγείλει ο Βελόπουλος που μόνο το 2018 επισκέφθηκε τρεις φορές τον Έβρο και έτυχε θερμής υποδοχής απο τους κατοίκους του.

Στην φωτογραφία βλέπετε σε πρώτο πλάνο τον Δερμεντζόγλου ως οικοδεσπότη στο ετήσιο συνέδριο των “Πελαργών”, του συνδέσμου οπαδών της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, που πραγματοποιήθηκε πριν τρία χρόνια στην Αλεξανδρούπολη.