Παρουσία του «γκάνγκστερ» Πόλυ Φωτιάδη και της οικογένειάς του η νίκη-ρεκόρ της Εθνικής στη Γερμανία

Η Εθνική Ομάδα νίκησε και την Γερμανία και τερμάτισε με το καλύτερο ρεκόρ ευρωπαϊκής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας όταν θα γίνει η κλήρωση.

Οι διεθνείς επικράτησαν της Γερμανίας στην Βαμβέργη με 63-69 και κάπως έτσι αυτό το όμορφο ταξίδι των προκριματικών αγώνων («παραθύρων» της FIBA) που άρχισε τον Νοέμβριο του 2017 από το Λέστερ, τελειώνει με τον πιο γλυκό, τον πιο όμορφο τρόπο. Η Εθνική μας διεύρυνε το νικηφόρο της σερί πετυχαίνοντας το καλύτερο ρεκόρ ομάδων από την Ευρώπη με 11 νίκες και μόλις 1 ήττα (αυτή στην Χάλα Πιονίρ) από την Σερβία.

Μέσα από αυτή την διαδικασία των παραθύρων και το απίστευτο αυτό σερί η Εθνική μας ανέβηκε από την 11η στην 8η θέση του παγκόσμιου ranking, κατέκτησε φυσικά την 1η θέση στον όμιλο της και θα συμπεριληφθεί στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί για το Παγκόσμιο της Κίνας (31/8-15/8) στις 16 Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι στο Μουντομπάσκετ θα συμμετάσχουν 32 χώρες που θα χωριστούν σε 8 ομίλους των τεσσάρων.

Οι περίπου 2.000 Έλληνες φίλαθλοι που γέμισαν την Μπάμπεργκ Αρένα «μέθυσαν» από το «νέκταρ» άλλης μιας παλικαρίσιας νίκης που πέτυχαν οι διεθνείς μας. Ανάμεσά τους πολλοί Θρακιώτες – μετανάστες στη Γερμανία αλλά και κάποιοι που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, όπως ο «συνήθης ύποπτος» Πόλυς Φωτιάδης που βρέθηκε στην εξέδρα των Πελαργών οικογενειακώς φορώντας την γνωστη μπλούζα του «γκάνγκστερ», όπως φαίνεται στην εικόνα από την τηλεοπτική μετάδοση της ΕΡΤ.

Πριν από το παιχνίδι η Ελληνική Ομοσπονδία βράβευσε τον Νίκο Ζήση που βρίσκονταν στις εξέδρες της «Brose Arena» με την οικογένεια του για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης πρόσφερε στον Ζήση μια φανέλα και μια μπάλα με τους φιλάθλους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του. Μετά το τέλος του αγώνα οι Έλληνες διεθνείς μας κάλεσαν τον Νίκο Ζήση να κατέβει στο παρκέ προκειμένου να πανηγυρίσουν μαζί την νίκη στο κέντρο του γηπέδου.