Μεικτές Ομάδες: Οι ορισμοί των διαιτητών και τα σενάρια πρόκρισης στα ματς Καβάλα-Εβρος και Ξάνθη-Θράκη

Την Τετάρτη πέφτει η αυλαία της πρώτης φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων και Παίδων με τα παιχνίδια της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου Ομίλου, όπου μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης.

Ενδιαφέρον υπάρχει στους Νέους, όπου τρεις ομάδες διεκδικούν τα δυο εισιτήρια: η Καβάλα και Έβρος που παίζουν μεταξύ τους και η Ξάνθη αντιμετωπίζει την Θράκη. Όποιος νικήσει στο ντέρμπι Καβάλα – Έβρος περνάει στην επόμενη φάση και μάλιστα ως πρώτος, αλλά σε περίπτωση ισοπαλίας θα έχουμε μπλέξιμο, εφόσον η Ξάνθη κερδίσει την αδιάφορη Θράκη. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσουν οι βαθμοί στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια, που είναι οι ίδιοι.

Συνεπώς θα πάμε στα γκολ στα μεταξύ τους ματς, που αυτή τη στιγμή είναι 4-4 για Εβρο και Καβάλα και 5-5 για Ξάνθη. Ετσι, θα έχουμε απόλυτη ισσοροπία (δεν μετρούν οι επιθέσεις στα μεταξύ τους ματς αλλά επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων στο σύνολο του πρωταθλήματος) με αποτέλεσμα να ευνοούνται ως πρώτη η Ξάνθη και ως δεύτερος ο Έβρος σε αυτήν την περίπτωση.

Άρα στα ματς της Τετάρτης ο Έβρος παίζει για δυο αποτελέσματα και περνά ως πρώτος με νίκη και ως δεύτερος με ισοπαλία, ενώ η Ξάνθη θέλει οπωσδήποτε νίκη και εφόσον τα καταφέρει, θα περάσει είτε ως πρώτη σε περίπτωση ισοπαλίας στο άλλο ματς είτε ως δεύτερη σε περίπτωση που νικήσει είτε η Καβάλα είτε ο Έβρος.

Στους Παίδες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με την Ξάνθη και τον Έβρο να έχουν πάρει την πρόκριση, να έχουν επίσης απόλυτη ισοβαθμία στα μεταξύ τους ματς (από μια νίκη με 2-0) και τους ξανθιώτες να έχουν αυτή την στιγμή το πλεονέκτημα από το σύνολο των τερμάτων στ πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα χάσουν αυτοί την πρώτη θέση ώστε ο Έβρος να καταλάβει την δεύτερη, εφόσον και οι δύο φέρουν ίδιο αποτέλεσμα την Τετάρτη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΑΙΔΩΝ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Τετάρτη 27/2, Ωρα 12:30)
Γήπεδο ΕΠΣ Ξάνθης: ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Θράκης (Γκαϊτατζής, Παστιάδης, Οικονομίδης της ΕΠΣ Δράμας)
Γήπεδο ΕΠΣ Καβάλας: ΕΠΣ Καβάλας – ΕΠΣ Έβρου (Κεφαλάς, Σάκκος, Βογιατζή της ΕΠΣ Σερρών)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΝΕΩΝ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Τετάρτη 27/2, Ωρα 14:30)
Γήπεδο ΕΠΣ Ξάνθης: ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Θράκης (Σιαμάνης, Παστιάδης, Οικονομίδης της ΕΠΣ Δράμας)
Γήπεδο ΕΠΣ Καβάλας: ΕΠΣ Καβάλας – ΕΠΣ Έβρου (Σαφούρης, Σάκκος, Βογιατζή της ΕΠΣ Σερρών)