Κύπελλο Ελλάδος: Με ηγέτη και mvp τον Πέτρο Μάνταλο η ΑΕΚ κλείδωσε την παρουσία της στα ημιτελικά

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στο ΟΑΚΑ και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον κομοτηναίο αρχηγό της Πέτρο Μάνταλο επικράτησε με 3-0 του Ατρομήτου και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, φθάνοντας ακόμη πιο κοντά στον τρίτο συνεχόμενο τελικό της στη διοργάνωση.

Σε ένα εξαιρετικό ματς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ δεν έδωσε κανένα περιθώριο στον Ατρόμητο και επιβλήθηκε άνετα με 3-0, «σφραγίζοντας» την πρόκρισή της από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πόνσε άνοιξε το σκορ με φανταστικό σουτ μόλις στο 11ο λεπτό του αγώνα, με τον Πέτρο Μάνταλο να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, σκοράροντας δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 51ο λεπτό, μετά από διαδοχικές κεφαλιές των ΆΛεφ και Λιβάγια, ο Μάνταλος με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-0, «καθαρίζοντας» την υπόθεση πρόκριση. Ο αρχηγός της Ένωσης «απείλησε» δύο ακόμη φορές μέσα στα επόμενα 10 λεπτά, αρχικά με ένα καλό μακρινό σουτ και στη συνέχεια με πλασέ μέσα από την περιοχή, που σταμάτησε στο δοκάρι του Θεοδωράκη για 3η φορά στο ματς.

Η ΑΕΚ βρήκε όμως και τρίτο γκολ μετά από μία τρομερή συνεργασία τον Λιβάγια και Μάνταλου στο 71′, με τον Θρακιώτη μέσο να την ολοκληρώνει με ιδανικό πλασέ, για το δεύτερο δικό του γκολ και το τρίτο της ομάδας του. Το 3-0 έμεινε μάλιστα μέχρι τέλους, χαρίζοντας στην ΑΕΚ μία πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με δύο νίκες, καθώς είχε κερδίσει και στο Περιστέρι με 1-0.