Αρνητικό ρεκόρ πενταετίας για όλη την Super League η προσέλευση στα Πηγάδια στο… διήμερο ματς του ΑΟΞ

Μεταξύ συγγενών και… φίλων διεξήχθη το παιχνίδι της Ξάνθης με την ομάδα του Λεβαδειακού, το οποίο ξεκίνησε Σάββατο και τελείωσε… Κυριακή, όπως φαινεται πλέον και από τα επίσημα στοιχεία της Super League

Βέβαια υπήρχε το «ελαφρυντικό» των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς ιδίως το Σάββατο υπήρχε πολύ δυνατός αέρας, ο οποίος κι οδήγησε στη διακοπή του αγώνα, για να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Αλλά από την άλλη, υπήρχε δυνατότητα σε δύο… δόσεις να πάει κάποιος στο γήπεδο.

Σημασία έχει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Super League στις εξέδρες του γηπέδου της Ξάνθης βρέθηκαν μόλις 188 φίλαθλοι, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ πενταετίας για το πρωτάθλημα. Φέτος είχαμε βέβαια μικρότερο αριθμό στο Ξάνθη – ΟΦΗ για το Κύπελλο, αλλά σε σχέση με το πρωτάθλημα μιλάμε για ρεκόρ όχι μόνο στο γήπεδο της Ξάνθης αλλά συνολικά στο πρωτάθλημα.

Η προηγούμενη μικρότερη προσέλευση σε αγώνα πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής καταγράφηκε τον Οκτώβριο της σεζόν 2013-14, ξανά σε ματς της Ξάνθης, αλλά εκτός έδρας. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι Καλλονή-Ξάνθη (1-5) για την 8η αγωνιστική, όπου τότε έδωσαν το «παρών» μόλις 174 φίλοι της ομάδας της Μυτιλήνης. Από τότε πέρασαν πάνω από πέντε χρόνια και να που έσπασε αυτό το αρνητικό ρεκόρ στο Xanthi FC Arena.

Την περσινή σεζόν το παιχνίδι με τη χαμηλότερη προσέλευση ήταν το Ατρόμητος-Κέρκυρα (4-0) για την 30η και τελευταία αγωνιστική, όπου κόπηκαν 383 εισιτήρια. Το 2016-17 η χαμηλότερη προσέλευση έγινε στο Βέροια-Ξάνθη (0-4) για τη 15η αγωνιστική με την εκκαθάριση να δείχνει 245 εισιτήρια. Το 2015-16 στο Λεβαδειακός-Ηρακλής (1-1) της 18ης αγωνιστικής υπήρξαν 197 φίλαθλοι στο γήπεδο ενώ το 2014-15 στο Καλλονή-Ξάνθη (2-2) της 23ης αγωνιστικής είχαμε 291 εισιτήρια.

Συνεπώς σε τρία παιχνίδια της τελευταίας πενταετίας η Ξάνθη πρωταγωνιστεί στο αρνητικό ρεκόρ της σεζόν αναφορικά με την προσέλευση, αλλά τουλάχιστον τα άλλα δύο ήταν εκτός έδρας.

Κι αν αναρωτιέστε για τη χαμηλότερη προσέλευση ever στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ρεκόρ κατέχει και πάλι η Ξάνθη και συγκεκριμένα ο αγώνας Ακράτητος-Ξάνθη στις 18 Δεκεμβρίου 2005. Ένα ρεκόρ που μοιάζει απίθανο να σπάσει ποτέ. Και πώς να γίνει άλλωστε όταν είχαν κοπεί όλα κι όλα… 26 εισιτήρια! Την ίδια χρονιά μάλιστα η αθηναϊκή ομάδα είχε παιχνίδι και με 38 εισιτήρια, στο Κύπελλο κόντρα στο Αιγάλεω (0-0)!

Το κυριακάτικο παιχνίδι της Ξάνθης πάντως βρίσκεται στη 19η της σχετικής λίστας με τα παιχνίδια που είχαν τη μικρότερη προσέλευση στα χρόνια που το πρωτάθλημα της Α’ Εθνιής διοργανώνεται από την Super League, την τελευταία δεκαετία. Μετά το ματς του Ακράτητου, τα πρωτεία πηγαίνουν στη Δόξα Δράμας, τη σεζόν που έπαιζε ξενιτεμένη στο Καυτανζόγλειο (2011-12), αλλά και στην Καλλονή που για μεγάλο διάστημα είχε ως έδρα το ΟΑΚΑ την περίοδο 2013-14.