Αποκαλυπτικός Φυσέκης: «Σταμάτησα με πίκρα, μια παρέα στον Εθνικό μου έδωσε την ώθηση να επιστρέψω αλλά τώρα φεύγω για το εξωτερικό»

 

Ο πρώην πορτιέρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ΑΕΚ, Αναγεννησης Καρδίτσας, Λαμίας, Πανσερραικού, Καλαμαριάς, ΠΑΟΝΕ και Άρη, Γιάννης Φυσέκης μίλησε τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους κιτρινόμαυρους και την πορεία τους σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκγς.

Ανάμεσα στα όσα αναφέρθηκε στο Yellow Radio 92.8 ήταν και το θέμα της απόφασης να σταματήσει πρόωρα την καριέρα του για να αφοσιωθεί στην επιστήμη του. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις σπουδές του στην μοριακή βιολογία ανέφερε: «Έχουν περάσει μερικά χρόνια στα 29 σταμάτησα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου λείπει, αλλά προχωράς. Έχω λίγη δουλειά ακόμη για να τελειώσει το διδακτορικό. Με το καλό θα φύγω έξω σαν μοριακός βιολόγος γιατί δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει να σκεφτώ και λίγο πιο μπροστά. Τόσα χρόνια έκανα πολλή δουλειά οπότε θέλω να το παλέψω. Είναι στενάχωρο να φεύγουμε νέα παιδιά στο εξωτερικό».

Για τις καλές και δύσκολες στιγμές ανέφερε: «Όταν ήμουν μικρός κάποιος μου είπε ότι λίγες θα είναι οι καλές στιγμές. Είναι προσωπικό και τι θέλει να κάνει ο καθένας. Αν θέλεις δόξες και πρωταθλήματα πρέπει να είσαι και τυχερός να είσαι στην σωστή ομάδα. Αν θες καλή συνεργασία και ομαδικότητα». Ειδικά για τις δυσκολίες ανέφερε: «Ήξερα που βρίσκομαι και ήμουν εκεί συνειδητά. Αν ήταν διαφορετικά μπορεί και να μην πήγαινα καν στον Άρη, ημασταν το σκαλοπάτι μέχρι να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε τότε».

Για τον ερχομό του στον Άρη από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ανέφερε: «12 μέρες μετά τον αγώνα με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης (1-1) βρεθηκα στον Αρη. Στην Γ εθνική ήταν ερασιτεχνικό το επίπεδο και ο καθένας τότε έκανε και μία διαφορετική δουλειά. Θα σας πω ειλικρινά. Όταν σταμάτησα στα 26 έφυγα με πίκρα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για να γυρίσω για σπουδες, ευτυχως μαζευτήκαμε μια παρέα που είχαμε όρεξη για μπάλα και ανεβάσαμε την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο ενας στρατιωτικός το μπακ, ο αλλος αστυνομικός το στοπερ, φοιτητής ο αλλος. Περνούσαμε καλα.
Δεν ξέρω αν αδικήθηκα ή όχι αλλά ένιωθα ότι μπορούσα. Μπορεί να έφταιγα και εγώ. Ξαναήρθα εγώ και συνέχισα να συμπεριφέρομαι επαγγελματικά. Όταν ήρθε η πρόταση πήγα στους δικούς μου και τους σηκώνω πάνω και τους δύο και τους πήρα αγκαλιά και τους είπα ότι κέρδισα. Ένιωσα καλά, ότι κάτι πέτυχα. Πολύ συνειδητά ήμουν στον Άρη και έπαιζα. Ήμουν καλά και απλά έγινε. Δεν παρακάλεσα κανέναν. Ήμουν μόνο έξι μήνες και όμως εγώ το ένιωσα σαν μία πενταετία».

Λίγο καιρό μετά ωστόσο αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Φυσέκης ανέφερε για αυτό και τη μεγάλη του απόφαση να ολοκληρώσει τις σπουδές του και το διδακτορικό του: «Το καλοκαίρι είχαμε μείνει έξι παίκτες. Δεν θα το παίξω ήρωας αλλά ήμουν εκεί γιατί μου άρεσε. Δεν ξέρω τι θα έκανα αλλά έσφιξε η κατάσταση και με το πανεπιστήμιο. Δεν μπορείς στην Ελλάδα να συνδυάσεις πράγματα. Ευτυχώς με βοήθησαν οι καθηγητές μου. Κανονικά βάσει νόμου προβλέπονται άδειες από εξεταστικές λόγω αγώνων, αλλά στην πράξη τίποτα δεν εφαρμόζεται». Πλέον ο Γιάννης Φυσέκης ετοιμάζεται για το νέο μεγάλο επαγγελματικό βήμα, αυτό του εξωτερικού, καθώς δυστυχώς η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της…