Volley League: 6+1 tips για τον σπουδαίο αγώνα Κηφισιά – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (17:30, LIVE ThrakiSportS)

Με το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του ΑΟΠ Κηφισιάς και του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης ολοκληρώνεται την Δευτέρα η 17η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Volley League.

Όπως πριν από κάθε σημαντικό παιχνιδι, το ThrakiSportS παρουσιάζει 6+1 ενδιαφέροντα στοιχεία για την σημαντική αυτή αναμέτρηση.

1. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για τις δυο ομάδες καθώς σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει αυτό και το Εθνικός – ΑΕΚ σε μερικές εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη, ποια ομάδα θα παιξει με την ΑΕ Κομοτηνής στα πλέι άουτ και ποιες θα καταφέρουν να τρυπώσουν στην οκτάδα, θα εξασφαλίσουν την παραμονή και θα παίξουν στα πλέι οφ.

2. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πηγαίνει στον αγώνα με καλή ψυχολογία καθώς στο πρωτάθλημα προέρχεται από νίκη επί του Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ, πήρε βαθμό στη Βόχα δύο αγωνιστικές νωρίτερα και στα μέσα της εβδομάδας έκανε καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό παρά την ήττα και τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

3. Η αποστολή του Εθνικού ταξιδεύει το πρωί της Δευτέρας αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη. «Η ομάδα μου είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε στους τελευταίους αγώνες. Κάναμε καλή προετοιμασία, είμαστε όλοι καλά και είμαι αισιόδοξος για καλή εμφάνιση«, είπε ο Σάκης Μουστακίδης και επισήμανε: «Πρέπει να πιάσουμε υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας στο σερβίς για να διασπάσουμε την υποδοχή της. Δεν είναι τελικός αλλά είναι ένα ματς που το θέλουμε για να αποφύγουμε τις περιπέτειες των πλέι άουτ».

4. Η Κηφισιά έχει 16 βαθμούς και μοιράζεται με τον Ηρακλή την 6η θέση ωστόσο έχει εντυπωσιακό νικηφόρο σερί τεσσάρων νικών και μάλιστα η τελευταία με 3-2 σετ στη Σύρο επί του Φοίνικα, ενώ εντός έδρας έχει νικήσει με 3-0 τον Ηρακλή και τον Παμβοχαϊκό. Η αγωνιστική άνοδος του Κυριάκου Σπυριούνη, η σταθερότητα του Γιάννη Ρουμελιωτάκη και η βελτίωση του Χαντ έχουν κάνει την Κηφισιά την ευχάριστη έκπληξη του Β΄γύρου και έχουν πέρασει ανώδυνα την απουσία λόγω τραυματισμού του Ολλανδού Λάανε ο οποίος θα τεθεί στη διάθεση του Νίκου Ζαλμά.

5. Τόσο ο Εθνικός όσο και η Κηφισιά έχουν πρώτο στόχο να μπουν στην 8αδα και αυτό το ματς είναι πολύ κομβικό για αυτόν τον στόχο αλλά εάν ειδικά η Κηφισιά πάρει τρίποντο θα φλερτάρει και με την 4αδα. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα εάν και εφόσον υπάρξει ισοβαθμία των δύο ομάδων στο τέλος της κανονικής περιόδου, για αυτό και καλό είναι να θυμόμαστε ότι στον πρώτο γύρο ο Εθνικός νίκησε με 3-0 σετ και πόντους 75-60.

6. Στο παρελθόν έχουν γίνει 26 επίσημοι αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων και ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 15-11. Στην έδρα της Κηφισιάς όμως το σκορ είναι 8-5 υπέρ της Κηφισιάς, με τις τρεις νίκες του Εθνικού να έρχονται την μαγική σεζόν 2013-2014 που έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος.

7. Διαιτητές έχουν οριστεί πρώτος ο Βουδούρης και δεύτερος ο Σουφλιώτης στην καταγωγή Μιχάλης Κουτσούλας. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 17:30 και μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2 και από το ThrakiSportS. Με αυτήν κλείνει το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής οπου ξεχώρισε η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ηρακλή με 3-1 σετ και τα τρίποντα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ επί Παμβοχαϊκού και Φοίνικα Σύρου.