Οριστικό τέλος από την ΕΠΟ στις ελπίδες φιλοξενίας των Εθνικών Ομάδων στη Θράκη παρά τα προβλήματα με το Παγκρήτιο

Μπορεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το Παγκρήτιο Στάδιο, που επρόκειτο να φιλοξενήσει τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος με Ιταλία και Αρμενία τον Ιούνιο για τα προκριματικά του Euro 2020, ωστόσο η ΕΠΟ επέλεξε με κάθε επισημότητα να το ορίσει ως έδρα της Εθνικής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και μάλιστα όχι μόνο των Ανδρών.

Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί και επίσημα παρελθόν το σενάριο φιλοξενίας της Εθνικής στην Ξάνθη, καθώς οριστικά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο μεταφέρεται η έδρα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών για τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2020, του Μουντιάλ 2022 και του Nations League που μεσολαβεί.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι αγώνες του προσεχούς Ιουνίου με Ιταλία και Αρμενία, οι οποίοι (εξαιτίας του ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα έργα) θα γίνουν σε άλλο γήπεδο. Ωστόσο αν και δεν αναφέρεται τίποτα, θεωρείται δεδομένο ότι δεν περιλαμβάνεται σε αυτά το Xanthi FC Arena αλλά επικρατέστερα είναι το ΟΑΚΑ, δευτερευόντως η Τούμπα, ακόμα και το… «Καραϊσκάκη».

«Το Παγκρήτιο Στάδιο εξακολουθεί να αποτελεί την κεντρική επιλογή για την φιλοξενία όλων των Εθνικών Ομάδων την προσεχή τετραετία και θα αποτελέσει το «σπίτι» τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επιβεβλημένων εργασιών», επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση, που στέλνει στο ακριβώς άλλο άκρο από την Θράκη ακόμα και τις άλλες Εθνικές (Ελπίδων, Νέων, Παίδων, Γυναικών κλπ), παρά το γεγονός ότι τα Πηγάδια δημιουργήθηκαν για να γίνουν και σπίτι των Εθνικών Ομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Με αποκλειστικά κριτήρια το αγωνιστικό συμφέρον της Εθνικής μας Ομάδας, την αξιοποίηση των μεγάλων αθλητικών δομών της χώρας και την δυνατότητα παρουσίας μεγάλου αριθμού φιλάθλων στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, επελέγη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συμφωνήθηκε με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Ε.Π.Σ. Ηρακλείου η χρήση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρας της Εθνικής μας Ομάδας για τα προσεχή τέσσερα (4) χρόνια και τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, του επόμενου Nations League, και του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022.

Κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό αυτό έχει ο εκσυγχρονισμός του Παγκρητίου Σταδίου, με βάση τις προδιαγραφές της UEFA και μέσα στις χρονικές προθεσμίες που ορίζουν οι κανονισμοί διεξαγωγής των προκριματικών του Euro 2020, τα οποία αρχίζουν στις 21 Μαρτίου 2019.

Οι εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες παράδοσης και στη συνέχεια επιθεώρησης του σταδίου από την UEFA στη νέα του μορφή, σε συνδυασμό με τον υπαρκτό κίνδυνο να μην έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα οι όποιες παρεμβάσεις -παρά το γεγονός ότι οι βασικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επιτελούν μέχρι στιγμής στο ακέραιο το καθήκον τους- καθιστούν επιτακτική, έστω και για προληπτικούς λόγους, την αναβολή της μετακίνησης της έδρας της Εθνικής μας στο Ηράκλειο για τους αγώνες με την Ιταλία και την Αρμενία τον προσεχή Ιούνιο.

Το Παγκρήτιο Στάδιο εξακολουθεί να αποτελεί την κεντρική επιλογή για την φιλοξενία όλων των Εθνικών Ομάδων την προσεχή τετραετία και θα αποτελέσει το «σπίτι» τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επιβεβλημένων εργασιών».