Κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές η Ορεστιαδίτισσα Ελένη Μεμετζή

Η Ελένη Μεμετζή είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, αν όχι το μεγαλύτερο, που έχει αναδείξει το ελληνικό βόλεϊ. Ορεστιαδίτισσα στην καταγωγή, κατάφερε ως παίκτρια να γράψει ιστορία κυρίως με τα Βριλήσσια και φυσικά την Εθνική Ομάδα ενώ και ως προπονήτρια έγραψε ιστορία, ιδίως με την ομάδα της Σαντορίνης αλλά τελευταία και της ΑΕΚ.

Πλέον αποφάσισε να δοκιμαστεί και σε έναν άλλον στίβο, πέρα από τον αθλητικό. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την απόφασή της να είναι υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θα είναι βέβαια υποψήφια στον Έβρο, καθώς πλέον έχει αποχωρήσει χρόνια από την περιοχή αν και επιστρέφει με κάθε ευκαιρία να δει συγγενείς και φίλους, αλλά στα Βριλήσσια, τον μεγάλο δήμο των Βορείων Προαστίων της Αθήνας.

Η Μεμετζή στέκεται στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση και η παρουσία της δίνει νέα πνοή στον συνδυασμό «Νέα Πνοή», όπως ονομάζεται αυτός με τον οποίο θα πολιτευθεί η Ορεστιαδίτισσα θρύλος του γυναικείου βόλεϊ.

«Έχοντας ζήσει στα Βριλήσσια όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίστηκα με τη φανέλα του ΦΟΒ έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω τις ανάγκες της πόλης τόσο στον αθλητισμό και στις υποδομές του, όσο και στο επίπεδο των ανθρώπων που πρέπει να ασχοληθούν ενεργά με την πόλη μας, προκειμένου να δούμε τα Βριλήσσια να αλλάζουν επιτέλους σελίδα και να προχωρούν στο μέλλον με μια τελείως διαφορετική δημιουργική και διεκδικητική νοοτροπία. Ήρθε η ώρα όλοι μας να αφήσουμε πίσω αντιλήψεις και πρακτικές που ανήκουν σε μια άλλη εποχή και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα Βριλήσσια που μας αξίζουν. Για τον λόγο αυτό συντάσσομαι στον αγώνα που δίνει ο Γιάννης Πισιμίσης και δηλώνω από την πλευρά μου ότι όπως αγωνίστηκα ως αθλήτρια του ΦΟΒ θα αγωνιστώ τώρα για το καλό της πόλης μας», δήλωσε η Ελένη Μεμετζή.

Η Ελένη Μεμετζή συνιστά μια εμβληματική προσωπικότητα για το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα. Για 14 χρόνια ήταν αρχηγός στην ομάδα των Βριλησσίων πανηγυρίζοντας 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 4 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ οδήγησε την ομάδα της πόλης στην 3η θέση της Ευρώπης! Επίσης, υπήρξε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών. Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για 12 χρόνια. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002. Το 2005 πήρε μεταγραφή για το Μαρκόπουλο και στη συνέχεια για Πανελλήνιο και Πανιώνιο πριν ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» το 2008. Δύο χρόνια αργότερα βοήθησε την ΑΕΚ να πανηγυρίσει την επιστροφή της στην Α1. Ακολούθησαν ΖΑΟΝ και ΑΟ Θήρας, ομάδα στην οποία έκανε και το προπονητικό της ντεμπούτο. Οδήγησε τον ΑΟ Θήρας μέσα σε 3 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου στην Α1, μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο στον Ελληνικό Αθλητισμό!

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε: «Καλοσωρίζουμε στην ομάδα της νίκης, μιας νίκης όλων των Βριλησσίων, την «σημαία» του Φιλαθλητικού Ομίλου Βριλησσίων, Ελένη Μεμετζή. Με τη συμμετοχή της η Ελένη συμβολίζει την αγωνιστικότητα με την οποία θα πορευθούμε για το καλό του Αθλητισμού στα Βριλήσσια και την ανάγκη της μεγάλης αλλαγής και του εκσυχρονισμού που τόσο χρειάζεται η πόλη μας». Αν υπάρχουν Θρακιώτες στον Δήμο Βριλησσίων – και υπάρχουν πολλοί, είναι άλλωστε ο τόπος κατοικίας του μεγάλου δασκάλου της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής Χρόνη Αηδονίδη – είναι δεδομένο ότι έχουν έναν λόγο παραπάνω να προσέλθουν στις δημοτικές εκλογές και να στηρίξουν την συμπατριώτισσά τους και στη νέα τους δεύτερη πατρίδα.

 width=