Volley League: «Καμπάνα» αποκλεισμού 4 ετών στον Ρενάν λόγω ντόπινγκ – Αθώα η ΑΕ Κομοτηνής

Τελείωσε από το βόλεϊ τον πρώην παίκτη της ΑΕ Κομοτηνής Ρενάν Περέιρα Ντος Σάντος η αθλητική δικαστής της ΕΣΑΠ καθώς τον έκρινε ένοχο για την υπόθεση ντόπινγκ στον αγώνα με την Κηφισιά στην Αθήνα και τον τιμώρησε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα, από όλα μάλιστα τα αθλήματα.

Με την ίδια απόφαση η ΑΕ Κομοτηνής απαλλάχθηκε πάντως από ενδεχόμενες δικές της ευθύνες, καθώς η δικαστής εκτίμησε ότι ο παίκτης ενήργησε αυτόβουλα χωρίς να γνωρίζουν κάτι οι παράγοντες της ΑΕ Κομοτηνής ενώ εκτιμήθηκε το γεγονός ότι είχε λυθεί το συμβόλαιο με τον συγκεκριμένο παίκτη πριν προκύψει το θέμα ντοπαρίσματός του.

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει:

Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΜΓΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», όπως αναπτύχθηκαν αναλυτικά με το από 6-02-2019 έγγραφο απολογητικό του υπόμνημα, ενώ ο εγκαλούμενος αθλητής, RENAN PEREIRA DOS SANTOS, δεν κατέθεσε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα και δεν εμφανίσθηκε ενώπιον του ΜΔΟ ΕΣΑΠ, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.
Και
Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1320/31-12-2018 εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΣΚΑΝ, το από 6-02-2019 απολογητικό υπόμνημα με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
Στον εγκαλούμενο αθλητή, RENAN PEREIRA DOS SANTOS, για την παράβαση κανόνων αντιντόπινγκ με τη λήψη απαγορευμένης ουσίας (νορανδροστερόνη-αναβολικό), την ποινή της προσωρινής απαγόρευσης συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ετών και πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000 €) ευρώ (άρθρο 52 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π. σε συνδυασμό με άρθρο 128 Η παρ. 2 υποπαρ. 2.1. περ. β και στ , Β΄ περίπτωση του Ν. 2725/1999).

ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ
Αντίγραφα των εγγράφων της υπόθεσης, ως προς τον ανωτέρω εγκαλούμενο αθλητή, κατ’ άρθρο 52 παρ. 3 του Ειδικού Πειθαρχικού ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ Ε.Σ.Α.Π. Ο.Α.Κ.Α. – Αμαρυσίας Αρτέμιδος & Πιτταρά – Κέντρο Αντισφαίρισης 151 23 Μαρούσι Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π., (α) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, (β) στην Ε.ΦΙ.Π., σύμφωνα με το άρθρο 130 του Ν. 2725/1999, ως ισχύει.

ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
σε βάρος του εγκαλουμένου ΤΑΑ ποινή, διότι από τα έγγραφα που προσκομίσθηκαν προέκυψε ότι εν λόγω αθλητής ενήργησε αυτοβούλως και εν αγνοία των παραγόντων και διοικούντων το εν λόγω ΤΑΑ, το οποίο, μάλιστα, είχε ήδη προβεί σε λύση του συμβολαίου του με τον εγκαλούμενο αθλητή, προτού γνωστοποιηθεί σε αυτό αρμοδίως το εργαστηριακό αποτέλεσμα του ελέγχου ντόπινγκ, που διενεργήθηκε στον ως άνω αθλητή.