ΕΠΣ Θράκης: Τεράστια ανάγκη να διεξαχθούν εμβόλιμες αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί έγκαιρα το πρωτάθλημα

Η αναβολή που είχαμε το Σαββατοκύριακο στην ΕΠΣ Θράκης οδήγησε στην ανάδειξη ενός σοβαρού προβλήματος που υπάρχει και στον Νομό Ροδόπης, πέρα από τον Έβρο που ανέδειξε σε προηγούμενη ανάρτηση η ΕΠΣ Θράκης.

Το πρωτάθλημα κινδυνεύει να ολοκληρωθεί αργά, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα αγωνιστικές που απομένουν. Περισσότερες μάλιστα στην Β’ Κατηγορία από ό,τι στην Α’ Κατηγορία, για αυτό και ορίστηκαν άμεσα οι αγώνες που αναβλήθηκαν την Κυριακή για αυτήν την Τετάρτη.

Η Β’ Κατηγορία έχει φτάσει πλέον στην 16η αγωνιστική ενώ στην Α’ Κατηγορία απομένουν άλλες πέντε για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ωστόσο ακολουθούν και τα πλέι οφ, όπου θα έχουμε άλλες 10. Σύνολο δηλαδή 15 αγωνιστικές, όχι και λίγες.

Συνεπώς, τώρα ουσιαστικά βρισκόμαστε στα μισά του πρωταθλήματος. Αν χρειαστήκαμε από τον Σεπτεμβριο μέχρι σήμερα έξι μήνες για να φτάσουμε στα μισά, γίνεται αντιληπτό ότι θα πιάσουμε για τα καλά την καρδιά του καλοκαιριού για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής.

Και πέρυσι υπήρξε καθυστέρηση αλλά τουλάχιστον αναδείχθηκε πριν μπει ο Ιούνιος. Φέτος όλα δείχνουν ότι δεδομένα θα μπει και πρέπει να γίνει μεγάλος αγώνας για να μην μπει και ο Ιούλιος. Και αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν υπάρξουν εμβόλιμες αγωνιστικές, τις Τετάρτες.

Μάλιστα, όπως τόνισε το ThrakiSportS και στην ανάρτηση για το πρόβλημα που υπάρχει στον Έβρο, με τον Νότιο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας συγκεκριμένα όπου απομένουν 17 ολόκληρες αγωνιστικές, στο πρόγραμμα του προσεχούς τριμήνου δεν θα πρέπει οι ιθύνοντες να υπολογίζουν φυσικά το Πάσχα, αλλά ενδεχομένως και τις δυο εβδομάδες των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών (χωρίς να αποκλείεται να έχουμε και εθνικές εκείνη την περίοδο ή ενδιάμεσα, έστω και αν οι πιθανότητες δεν είναι πολλές για κάτι τέτοιο).

Στην ΕΠΣ Θράκης λέγεται ότι έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και άμεσα θα υπάρξει απόφαση για διεξαγωγή εμβόλιμων αγωνιστικών ώστε μέσα στον Μάρτιο όχι απλά να έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος αλλά να αρχίσουν και τα πλέι οφ, με προοπτική ο πρωταθλητής να αναδειχθεί ει δυνατόν μέσα στην άνοιξη και πριν την έλευση του καλοκαιριού.