ΕΠΣ Έβρου: Τέλειωσε ο χειμώνας και δεν έχει βγει… πρωταθλητής χειμώνα στο Νότιο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας

Μετά την αναβολή της 14ης αγωνιστικής σε Α’ και Β΄Κατηγορία ΕΠΣ Έβρου και τον ορισμό των αγώνων για το προσεχές Σαββατοκύριακο, πρώτο του Μαρτίου, έχουμε πλέον το παράδοξο να έχει ολοκληρωθεί ο χειμώνας, να έχουμε μπει στην άνοιξη και να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο πρώτος γύρος του Νοτίου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας.

Για την ακρίβεια την περασμένη μόλις εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στον Βόρειο Όμιλο, ωστόσο λόγω μεγλύτερης συμμετοχής ομάδων, αυτό στο Νότιο Όμιλο θα γίνει σε δυο αγωνιστικές, μετά και την 15η. Συνεπώς θα έχουμε Μάρτιο την ανάδειξη του πρωταθλητή χειμώνα. Το χειρότερο όμως είναι ότι απομένουν άλλες συνολικά 17 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, δηλαδή αγώνες μόνο κάθε Σαββατοκύριακο που είναι και το λογικό λόγω του ότι πρόκειται για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με μη επαγγελματίες παίκτες, γίνεται αντιληπτό ότι θα χρειαστούμε γεμάτους τέσσερις μήνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Καλό Ιούλιο δηλαδή.

Ωστόσο αν προσθέσει κανείς και τις δεδομένες διακοπές για το Πάσχα, αλά και για τη διπλή διαδικασία των εκλογών τον Μάιο, τότε θα πιάσουμε… Αύγουστο. Και φυσικά θα πρέπει να παρακαλάμε να μην υπάρξουν άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα δημιουργήσουν την ανάγκη για νέες αναβολές.

Το πρόγραμμα έχει ξεφύγει, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και η Επιτροπή Πρωταθλήματος και η διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου καλείται να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα, αφού από λάθος υπολογισμό προφανώς, ειδικά ο Νότιος Όμιλος έχει ξεφύγει. Και η αλήθεια είναι ότι τα σωματεία δεν καλοβλέπουν τη λύση να παίζουν και Τετάρτες, για να προλάβουν…