Super League: Δυνατότητα να κατεβάσουν διαφορετική ενδεκάδα από χθες σε Ξάνθη και Λεβαδειακό

Η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό διεκόπη το απόγευμα του Σαββάτου στο 23ο λεπτό λόγω των θυελλωδών ανέμων στα Πηγάδια και θα συνεχιστεί, καιρού επιτρέποντος, στις 16:00 της Κυριακής.

Αυτό προβλέπει το άρθρο 21 παρ 1α του ΚΑΠ, το οποίο αναφέρει: «Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, διεξάγεται υποχρεωτικά την επόμενη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση των ομάδων, οι οποίες υποχρεούνται να εμφανισθούν για την διεξαγωγή ή συνέχιση του αγώνα».

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να συνεχιστεί με διαφορετική ενδεκάδα για την Ξάνθη ή για τον Λεβαδειακό ή και για τους δύο, σε σχέση με εκείνη που ξεκίνησε και έπαιξε τα πρώτα 23 λεπτά. Αυτό προβλέπει επίσης ο ΚΑΠ στο άρθρο 21 παρ 2β. Μάλιστα, μπορούν να δηλωθούν και διαφορετικοί παίκτες στην αποστολή και γενικά μπορεί η σύνθεση να είναι πλήρως διαφορετική.

Το μόνο που οφείλει να μείνει ίδιο είναι τα αριθμητικά στοιχεία, δηλαδή ο αριθμός των τερμάτων και των ποδοσφαιριστών κάθε ομάδας, που δεν είχε διαταραχθεί. Με 11 θα ξεκινήσει και η Ξάνθη, με 11 και ο Λεβαδειακός και από το 0-0 θα συνεχιστεί το παιχνίδι, ξεκινώντας από το 23ο λεπτό. Αυτό θα ισχύει είτε συνεχιστεί σήμερα είτε έχουμε νέα αναβολή και πάμε σε ορισμό αλλη μέρα.

Αναλυτικά όσα προβλέπει ο ΚΑΠ στο άρθρο 21 παρ 2β:

Αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων επανορίζεται αυτοδίκαια για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (π.χ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών κ.λ.π.), την επόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα που αρχικά είχε ορισθεί. Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντα αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και 11 -ή 14(ή15) με τις αλλαγές- διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, λόγω αποβολής ή συμπλήρωσης κίτρινων καρτών κατά τον ενδιάμεσο χρόνο. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές στον διακοπέντα αγώνα εκτίονται κανονικά στους αγώνες που τον ακολουθούν, ακόμη και σε άλλη ομάδα, αν ένας τιμωρηθείς ποδοσφαιριστής πάρει στο μεταξύ μεταγραφή, ενώ στην περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα, η συνέχιση του αγώνα αυτού δεν προσμετράται για την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε. Στην περίπτωση, όμως, που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ο ίδιος ποδοσφαιριστής 51 αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα προσμετράται για την έκτιση της ποινής του