Οι δυο τερματοφύλακες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που αγωνίστηκαν ως… φορ στο Οφρύνιο

 

Ένα σπάνιο περαστικό διαδραματίστηκε στο γήπεδο Οφρυνίου το μεσημέρι του Σαββάτου όπου για στην αυλαία της 20ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής ο Αετός Ορφανού επικράτησε με 5-1 του υποβιβασμένου ουσιαστικά Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ήταν το 81′ της αναμέτρησης και με το σκορ στο 5-1 για τους γηπεδούχους όταν ο Γιωργος Δίγκας πραγματοποίησε την μοναδική του αλλαγή στον αγώνα αφού με 12 παίκτες στην ουσία ταξίδεψε στο όμορφο Οφρύνιο από την Αλεξανδρούπολη, καθώς ο 13ος δηλωμένος Γεωργαντζόπουλος δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

Έτσι στην θέση του κατ’ ανάγκη επιθετικού αλλά κανονικά τερματοφύλακα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που φορούσε την φανέλα με το 9 Τάσου Μπινόπουλου μπήκε ένας ακόμα πορτιέρο ο Στέλιος Βογιατζής, φορώντας το νούμερο 12 και αντικαθιστώντας τον στην… επίθεση. Θυμίζουμε οτι κανονικά τερματοφύλακας ξεκίνησε ο Μπαμπλής, αφού ο τέταρτος τερματοφύλακας που διαθέτει στο ρόστερ του ο Εθνικός, ο Αρβανίτης, ήταν τραυματίας κάνοντας αποθεραπεια στην Θεσσαλονίκη.

Όπως άλλοι Χοσέ Τσιλαβέρτ, Ρενέ Χιγκίτα, Χόρχε Κάμπος και Ροζεριο Σένι (ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου) προσπάθησαν να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Όπως δήλωσαν στο ThrakiSportS o Μπινόπουλος είχε να αγωνιστεί μέσα σαν παίκτης και όχι κάτω από τα δοκάρια από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ περίπου πριν 13 χρόνια, ενώ ο Βογιατζής προ πενταετίας όταν αγωνιζόταν στην Καππαδοκία.

Ο 31χρονος Μπινόπουλος, που πρόσφατα παντρεύτηκε την αγαπημένη του Θεοδώρα Σαχινίδη ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ορφέα Αλεξανδρούπολης, συνέχισε σε ΠΑΕ Θράκη, Ολυμπιακό Βόλου Β’, στην Κύπρο στον ΑΠΟΕΛ Β’, στον ΑΓΣ Νέας Περάμου Αττικής, τον Ατρόμητο Άβαντα, τον Έβρο Σουφλίου στην Γ’ Εθνική κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις κυρίως στα παιχνίδια με τον Άρη, την ΠΑΕ Νίψας και από φέτος αγωνίζεται στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο 36χρονος Δραμινός γκολκίπερ Στέλιος Βογιατζής στο παρελθόν έχει βρεθεί τόσο στον Έβρο Σουφλίου έχοντας παραστάσεις και από την Γ’ Εθνική σαν συμπαίκτης του Μπινόπουλου, όπως φυσικά και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου αποτέλεσε μέλος της ομάδας στην προηγούμενη της σεζόν στη Γ’ Εθνική, ενώ πέρυσι κατέκτησε με την ομάδα το πρωτάθλημα. Επίσης έχει αγωνιστεί στην Καππαδοκία, στον ΑΟ Μαΐστρου, στον Ιπποκράτη, ενώ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο πριν περίπου 20 χρόνια σε Ορφέα Χωριστής, Ηρακλή Παρανεστίου, Φιλίππους Δοξάτου ενώ είχε μεγάλο πέρασμα και από την Καβάλα, όπου αγωνίστηκε σε Ελπίδες και Ηρακλή, στη Δ’ Εθνική, πριν μετακομισει μόνιμα στον Έβρο.