Γ’ Εθνική: Στην καλύτερη πεντάδα οι δύο Θρακιώτες “Κουτσο” με κόους τον Λεμονίδη

 

Την καλύτερη πεντάδα της δέκατης έκτης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, για μια ακόμα βδομάδα παρουσίασε το Basketa αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής που και αυτός δικαιλογημένα για τον όμιλο όπου μετέχουν και οι ομάδες μας είναι από ομάδα της Θράκης.

Έτσι στην πεντάδα βρίσκονται δυο Θρακιώτες ο έμπειρος φόργουορντ Γιώργος Κουτσοβασίλης του ΓΑΣ Κομοτηνή και ο Τόλης Κουτσογιάννης της  Ασπίδας Ξανθης, με κοουτς τον Νεοκλή Λεμονίδη. Μαζί τους στην καλύτερη πεντάδα οι γκαρντ της Ευκαρπίας Αντώνης Γκαβέζος και Ιακώβ Αρούχ της Μακάμπη και ο σέντερ του Αστέρα Σίνδου Νίκος Ιωαννίδης. Ίσως αδικημενος θα πρέπει να είναι ο γκαρντ της Ασπίδας Ξάνθης Αντώνης Παπαδάκης που ήταν καταπληκτικός στον αγώνα με τον ΒΑΟ.

Αναλυτικά όσα γράφει η καλή ιστοσελίδα για τους τρεις Θρακιώτες που επέλεξε στην dream team της 16ης αγωνιστικής:

Γιώργος Κουτσοβασίλης (ΓΑΣ Κομοτηνή): Έχει ξεκαθαρίσει, ότι ο ΓΑΣ Κομοτηνή είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, αλλά με τέτοια ματς… θα κάνει καιρό μέχρι να έρθει η ώρα να σταματήσει. Και δεν ήταν κάτι απλό, αλλά μια έξοδος, που έδειχνε τον χαρακτήρα της ομάδας αυτής, με τον ίδιο να καταφέρνει κόντρα στη ΔΕΚΑ να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Η παρουσία του Γιώργου Κουτσοβασίλη ήταν μεστή, αρκετή για μια νίκη, που μπορεί να σημαίνει την άνοδο.

Τόλης Κουτσογιάννης (Ασπίδα Ξάνθης): Άλλος ένας παίκτης με πολλές παραστάσεις στις εθνικές κατηγορίες, πάνω στον οποίο δικαιολογημένα στηρίζει πολλά η Ασπίδα Ξάνθης. Για ένα ημίχρονο, οι Ακρίτες φαινόταν να καταβάλλονται από το άγχος, αλλά η δική του συμβολή, μαζί με του Παπαδάκη και του Μανδαλάκη, ήταν εκείνη που έφερε την ηρεμία και την προσωρινή ασφαλή απομάκρυνση από τη «ζώνη» του υποβιβασμού, με 20 πόντους και ένα τρίποντο. Ο Τόλης Κουτσογιάννης εμφανίστηκε στον αγώνα, που χρειαζόταν όσο ποτέ άλλοτε το αποτέλεσμα.

Προπονητής: Νεοκλής Λεμονίδης (ΓΑΣ Κομοτηνή): Παίρνει… στο «νήμα» τη θέση αυτή από τους κόουτς Κοντό και Μπαλογιάννη, που θα μπορούσαν επίσης να είναι προπονητές της αγωνιστικής. Ο λόγος είναι, ότι ο ΓΑΣ έβλεπε τον χαρακτήρα του να δοκιμάζεται στην έδρα της ΔΕΚΑ, απέναντι σε μια ομάδα που θα έχανε έδαφος για την άνοδο, που μάλλον δε θα μπορούσε να καλυφθεί, αν έχανε, ενώ παράλληλα οι Θρακιώτες έπρεπε να αποδείξουν, ότι μπορούν κι εκτός έδρας να πάρουν μεγάλο αποτέλεσμα. Διαχειρίστηκαν όλη αυτή την πίεση, εκμεταλλεύτηκαν μαζί την «γκέλα» του Πολυγύρου και βρίσκονται σε άκρως πλεονεκτική θέση. Όλα αυτά, σε έργο Νεοκλή Λεμονίδη.