Νικητής στο γερμανικό «Dancing on Ice» ο Εβρίτης πρωταθλητής Γιώτης Πολυζωάκης

Μια ξεχωριστή πρωτιά πανηγύρισε την προηγούμενη εβδομάδα ο συμπατριώτης μας Γιώτης Πολυζωάκης. Ο 23χρονος πρωταθλητής (με τα χρώματα της Γερμανίας) του καλλιτεχνικού πατινάζ αναδείχθηκε πρώτος στο εξαιρετικά δημοφιλές στην Γερμανία τηλεοπτικό show  του SAT1 «Dancing on Ice».

Για να αντιληφθείτε, πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού στην Ελλάδα «Dancing with the stars» με τη διαφορά ότι οι διαγωνιζόμενοι χορεύουν στον πάγο. Ο  Πολυζωάκης ήταν αυτός που ανέλαβε ως κόουτς την καθοδήγηση της γνωστής ποπ τραγουδίστριας Σάρα Έιντζελς, οδηγώντας την παρτενέρ του στην 1η θέση στις προτιμήσεις κοινού και κριτική επιτροπή. Άλλωστε ο ίδιος ξέρει από πρωτιές, όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες τους ThrakiSportS από το περσινό αφιέρωμα στην συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσανγκ.

Ο Γιώτης είναι ένας πολίτης του κόσμου. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Γερμανία, με ελληνική και δη Εβρίτικη αλλά και τσέχικη καταγωγή και με σπουδές στην Αμερική. Ο 23χρονος πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ, με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μίλησε στον Θοδωρή Φελάνη για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» για τις επιτυχίες του αλλά και για την Ελλάδα για την οποία όπως λέει αισθάνεται υπερήφανος.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Στουτγκάρδη, ο πατέρας μου(Γιώργος) είναι από την Ελλάδα και η μητέρα μου (Μικαέλα) από την Τσεχία. Έχω άλλα δυο αδέλφια, έναν μικρότερο αδελφό που παίζει ποδόσφαιρο στην Γερμανία και τα πάει πολύ καλά μάλιστα και μια αδελφή που είναι μόλις 10 ετών. Εγώ ξεκίνησα το πατινάζ σε ηλικία 5 ετών, μέχρι τα 19 μου χρόνια έκανα ατομικό , είχα αρκετές διακρίσεις στην Γερμανία, αναδείχθηκα δυο φορές πρωταθλητής, είχα πολλές τιμητικές διακρίσεις και από ένα σημείο και έπειτα αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα, έγινα ντουέτο με την Καβίτα Λόρενς στο καλλιτεχνικό πατινάζ με την οποία αναδειχθήκαμε άλλες τρεις φορές πρωταθλητές στην Γερμανία», αναφέρει ο Γιώτης Πολυζωάκης. 

Με την Καβίτα Λόρενς  μετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσανγκόπου όπου το σημαντικό είναι ότι κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό και είχαν την 17η επίδοση με 59,99 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα.

Ακολούθως το 2017 μετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο. Εκεί συγκέντρωσαν 157.02 βαθμούς στο ελεύθερο κατακτώντας την 16η θέση: «Κάναμε καλές εμφανίσεις και είχαμε καλές κριτικές. Το άθλημα είναι πολύ απαιτητικό, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πολύ προπόνηση, θέληση και αυστηρό πρόγραμμα», αναφέρει ο Πολυζωάκης, που εξαργύρωσε πάντως τις γνώσεις του στον χορό στον πάγο πέρα από τα μετάλλια και τις αθλητικές διακρίσεις και με την δόξα που προσφέρει πλέον η νίκη στο χορευτικό ριάλιτι.

«Παράλληλα με τον αθλητισμό σπούδασα, στο SchoolcraftCollege στο  Livonia στο  Michigan στην Αμερική με κατεύθυνση σε Business and Politics, International Relations», προσθέτει ακόμα ο Γιώτης Πολυζωάκης που έχει μόνο καλά λόγια να πει για την Ελλάδα και τον Έβρο.

«Έχω ελληνικό διαβατήριο και ελληνική ταυτότητα, προσπαθώ να μιλάω Ελληνικά, εντάξει, δεν είναι τέλεια όμως μπορώ να συνεννοούμαι, δεν έχω ζήσει ποτέ στην Ελλάδα αλλά την αγαπώ είμαι υπερήφανος για την χώρα και για τον Έβρο. Τόπος καταγωγής του πατέρα μου είναι το χωριό Σοφικό του Διδυμότειχου. Οι παππούδες μου είναι ακόμη εκεί και φροντίζω τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο κάθε καλοκαίρι να τους επισκέπτομαι. Τους αγαπάω πολύ. Έχουμε κι ένα μικρό εξοχικό με τους γονείς μου στην Κατερίνη. Σχεδιάζω να έρθω τώρα το Πάσχα. Πιστεύω ότι το ταμπεραμέντο μου είναι ελληνικό. Κάποια στιγμή στο παρελθόν οι γονείς μου έψαξαν να μάθουν σχετικά με το αν θα μπορούσα να εκπροσωπήσω την χώρα σε αγώνες. Ήταν κάπως δύσκολο να γίνει πράξη αυτό. Πλέον εκπροσωπώ την Γερμανία σε διεθνείς αγώνες. Χαίρομαι πολύ κάθε φορά που λαμβάνω μηνύματα ενθάρρυνσης από ανθρώπους στην Ελλάδα. Εκπροσωπώ άλλη χώρα όμως μέσα μου ένα μέρος του εαυτού μου είναι κοντά σας. Θα φροντίσω πάντα να κρατάω δεσμούς. Όχι γιατί έτσι απλά πρέπει αλλά  γιατί αυτό για μένα είναι εσωτερική ανάγκη».

Τέλος, για την συμμετοχή του και την επιτυχία του στο «Dancing on ice» λέει: «Ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα έχω κάνει στο παρελθόν. Μου έγινε μια πρόταση, το είδα ως πρόκληση και χαίρομαι που τα καταφέραμε με την Σάρα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, το πρόγραμμα απαιτητικό και με πολλές πρόβες. Ο κόσμος αγάπησε το show, έκανε μεγάλες τηλεθεάσεις και αυτό είναι κάτι που σίγουρα προκαλεί ικανοποίηση. Για το μέλλον μια μεγάλη πρόκληση για μένα είναι σίγουρα οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα του γερμανικού “Dancing Show” μετείχαν γνωστές προσωπικότητες της γερμανικής showbiz πλην της ποπ τραγουδίστριας Σάρα Εϊντζελς που ήταν η παρτενερ του Πολυζωάκη, όπως οι ηθοποιοί Τιμούρ Μπάρτελς, Ντέντλεφ Σουστ, ο μουσικός Τζον Κέλι, το μοντέλο Σιρίνα Νόβακ και η παρουσιάστρια Αλεξάντρα Μπέτσελ.

thumbnail_s1_doi6_17_7ww_8740.jpg
http://www.thrakisports.gr/o-thrakiotis-pou-prokrithike-ston-teliko-tou-pio-dimofilous-agonismatos-ton-chimerinon-olimpiakon-agonon-photos/
http://www.thrakisports.gr/o-evritis-protathlitis-tou-patinaz-giotis-polizoakis-chriso-olimpiako-metallio-tis-piongktsangk-sto-stithos/