ΕΠΣ Ξάνθης: Πρόκριση με εμφατικό τρόπο της Ασπίδας στον τελικό Κυπέλλου μετά από 11 χρόνια

 

Με εμφατικό τρόπο και συνολικό σκορ 7-0 προκρίθηκε η Ασπίδα Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Έχοντας το υπέρ της 2-0 από το πρώτο παιχνίδι, η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά πήγε στον επαναληπτικό του Εχίνου με ξεκάθαρο σκοπό όχι απλά να διαφυλάξει το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης αλλά να νικήσει εκ νέου – και το κατάφερε με πανηγυρικό τρόπο.

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαββόγλου που πέτυχε ιδανικό χατ τρικ, με τρία τέρματα μέσα στο πρώτο ημίχρονο (στο 13′, το 31′ και το 48′) καθάρισε από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Ο ίδιος παίκτης τετραπλασίασε τα τέρματα της Ασπίδας στο 49′.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κούπας 20 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φίλιππος Ανεστίδης με βοηθούς τους Τζιβαρτζίδη και Σαββόγλου. Στον τελικό η Ασπίδα θα αντιμετωπίσει όποιον προκριθεί από το ζευγάρι Ορφέα Ξάνθης – Άρη Αβάτου.

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Κίρτζαλη Εράι, Μποασή Σαμπρή, Μπάτζιος, Καδρής Χουσεΐν, Μπάρε Χ., Χριστόβ, Πετρόβ, Ευθυμιάδης (55′ Καμπούρ Ε.), Καβάζ Μεμέταλη Χ., Χατζηχασάνογλου Εγιούπ (22′ Κιοσέ Μ.), Χότσκα Τουγκάι.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου (46′ Κασάμπαλης), Σαμαράς, Ζώτος, Νικολούδης (46′ Νταμπανλής), Μερακλής, Χατζηπαπάς, Κυριαζίδης, Δογανίδης (51′ Κωτίδης), Χριστοφορίδης (62′ Κούπας), Παπαδόπουλος, Σαββόγλου.