ΕΣΠΕΘΡ: Καταγγελίες για… αδιαφάνεια στους ορισμούς διαιτητών και σοβαρά προβλήματα με γήπεδα και ώρες

Η μη δημοσιοποίηση των διαιτητών στην Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας αποτέλεσε αντικείμενο (σκληρού) σχολιασμού από το μπλογκ liberovolley.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ανακοίνωνε η ΕΣΠΕΘΡ ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν τα παιχνίδια. Ξεκίνησε στην αρχή της φετινής σεζόν να το κάνει για δυο τρεις αγωνιστικές, αλλά το σταμάτησε. Έτσι προκλήθηκαν σχόλια και φαίνεται ότι έφτασαν και στην Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύει το μπλογκ.

Μάλιστα, το ίδιο μέσο προχώρησε μετά την πρώτη του ανάρτηση για την «ομίχλη» στον Έβρο αναφορικά με τους ορισμούς διαιτητών και σε δεύτερη ανάρτηση σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που δείχνε να υπάρχει με την έλλειψη γηπέδων αλλά και σωστής οργάνωσης στους ορισμούς αγώνων.

Αντιγράφουμε (και περιμένουμε με ενδιαφέρον τυχόν απάντηση της προσφάτως εκλεγείσας διοίκησης της ΕΣΠΕΘΡ):

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ μας να σας ενημερώσουμε για γεγονότα που έγιναν σε τοπικό πρωτάθλημα της “μητρόπολης” του βόλεϊ πέσαμε πάνω σ εκείνη την πυκνή ομίχλη που κατεβάζει το ποτάμι …και όταν μιλάμε για ποτάμι ,,,ένα είναι το ποτάμι ο Έβρος .
Μπήκαμε λοιπόν στην ιστοσελίδα της Ένωσης και πουθενά δεν είδαμε να υπάρχουν οι ορισμοί των διαιτητών στους αγώνες των πρωταθλημάτων .
Η ΕΔ/ΕΣΠΕΘΡ θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνεδριάζει κανονικά ,αλλά το πρακτικό της συνεδρίασης δεν αναρτάται από την Ένωση αλλά ούτε και από τον ΣΥΔΠΕΘΡ .
Όλα γίνονται στο απόλυτο σκοτάδι,καταχνιά και ομίχλη.
Άραγε γιατί ακολουθούν αυτή την τακτική ; τι έχουν να κρύψουν;
Οι ορισμοί των διαιτητών ασφαλώς και δεν αποτελούν κρατικό μυστικό,ούτε κινδυνεύει η ασφάλεια της χώρας ,απλά η δημοσιοποίηση δείχνει μία διαφάνεια λειτουργίας αλλά είναι και ενημέρωση για τις ομάδες ,το κοινό και φυσικά από την στιγμή της δημοσιοποίησης δεν μπορούν να γίνονται …..άλλες ζυμώσεις και αντικαταστάσεις διαιτητών.
Έτσι τουλάχιστον λειτουργεί όλο το υπόλοιπο σύστημα στην υπόλοιπη χώρα και θα θέλαμε την άποψη τόσο του προέδρου της Ένωσης Ειρήναρχου Κεμανατζή  αλλά και του προέδρου της ΕΔ  Χρήστου Μπατιανίδη .

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ  να κάνουμε στην ΕΣΠΕΘΡ  καθώς έρχονται από τα σωματεία πολλές διαμαρτυρίες.
Το πρόβλημα είναι η επιτροπή πρωταθλημάτων που αφ ενός μεν ορίζει τα παιγνίδια όποτε ….θυμηθεί και εφ όσον βολεύει και τους φίλους και το άλλο έχει να κάνει με τις ώρες έναρξης των αγώνων .
Να τα πάρουμε από την αρχή .
Δεν έχουν ορίσει συγκεκριμένη μέρα για την διεξαγωγή όλων των αγώνων της κατηγορίας . Αραιά και που ορίζονται αγώνες για να ….επιμηκυνθεί η αγωνιστική περίοδος με αποτέλεσμα οι ομάδες να ξεχνάνε κάθε πότε παίζουν .
Είναι γεγονός ότι πρωτάθλημα με τρεις ή έξη ομάδες δεν μπορεί να γίνει αλλά ας βρούνε κάποιο τρόπο ώστε οι ομάδες να ξέρουν κάθε πότε θα παίζουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Το δεύτερο και σημαντικό είναι ότι οι αγώνες ορίζονται σε ακατάλληλες ώρες .
Δεν λαμβάνετε ποτέ υπόψη η μετακίνηση της φιλοξενούμενης ομάδας με αποτέλεσμα να ορίζονται αγώνες ή νωρίς το πρωί ,ή αργά το βράδυ .
Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε ότι ορίσθηκε ένα παιγνίδι γυναικών να γίνει στις 19.00 στις Σέρρες. Το παιγνίδι επειδή δεν είχε τελειώσει το προηγούμενο παιγνίδι (άλλο άθλημα) άρχισε στις 20.00 . Η φιλοξενούμενη ομάδα αναχώρησε από το γήπεδο στις 22.00 και έφθασε στην έδρα της στις 01.30 ! Οι γονείς των κοριτσιών περίμεναν στα “κάγκελα” και έλεγαν στα παιδιά τους ότι δεν ξαναστέλνουν τα παιδιά τους στην ομάδα γιατί το πρωί τα κορίτσια είχαν σχολείο !!! ή έβαλαν την Ορεστιάδα να παίξει Εφηβικό στην Αλεξανδρούπολη στις 10.00 το πρωί …η ομάδα έπρεπε να είναι στο γήπεδο στις 09.00 για να ετοιμασθεί και για  ζέσταμα ….άρα η ομάδα τι ώρα έπρεπε να ξεκινήσει από την Ορεστιάδα για να κάνει και 100 χιλιόμετρα μέσα στον χειμώνα ;; 
Είναι σημαντικό και αναγνωρίζουμε ότι όταν σ ένα γήπεδο πόλης , θέλουν να παίξουν όλα τα αγωνιστικά τμήματα ομάδων της πόλης και διαφόρων αθλημάτων ότι αυτό δεν είναι εφικτό .
Θα πρέπει λοιπόν μεταξύ των Ενώσεων των αθλημάτων να γίνει από την αρχή της σεζόν διαχωρισμός κατανομής ωρών ανα άθλημα και ημέρα  και με πιλότο την διάθεση των γηπέδων να οργανωθεί και η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ώστε και να μην παρατηρούνται και καθυστερήσεις έναρξης αγώνων  .
Το πρόβλημα της διαχείρισης και διάθεσης των γηπέδων είναι πολύπλοκο αλλά με καλή διάθεση πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα ανακουφίσουν τις ομάδες που θα γνωρίζουν επιτέλους πότε και ποια ώρα θα πάνε να αγωνισθούν .