Συγκλονισμένοι σε Ορέστη και ΑΟ Ορεστιάδας από τον θάνατο του Χριστόδουλου Ριζιώτη

Βαρύ είναι το κλίμα στην Ορεστιάδα, μετά την γνωστοποίηση το βράδυ της Κυριακής του θανάτου του 46χρονου στρατιωτικού Χριστόδουλου Ριζιώτη.

Όπως ανέφερε και σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS, ο εκλιπών ήταν αθλητικός χαρακτήρας, με πολλά χιλιόμετρα σαν αθλητής του στίβου. Μάλιστα, ο συναθλητής του Γιάννης Ψημένος ανέβασε μια φωτογραφία από κοινό τους αγώνα, στον οποίο φορούν και οι δύο την φανέλα του ΑΟ Ορεστιάδας.

Ωστόσο ο Χριστόδουλος Ριζιώτης είχε παρελθόν και ως ποδοσφαιριστής στον Ορέστη Ορεστιάδας. Μάλιστα, ο σύλλογος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια ενός τόσο «σπάνιου χαρακτήρα με ήθος και φιλοτιμία», όπως αναφέρει.

Η ανακοίνωση του Ορέστη Ορεστιάδας έχει ως εξής:

ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΟΡΕΣΤΗ»
Σαν κεραυνός έπεσε και στην οικογένεια του «Ορέστη», η τραγική είδηση της αναχώρησης για τον ουρανό του αγαπητού μας Χριστόδουλου.
Σπάνιος χαρακτήρας, αθλητής με πάθος αλλά και με ήθος, ευγενής προς συμπαίκτες αλλά και προς αντιπάλους. Πάντα γελαστός και φιλότιμος. Μαχητής μέχρι το τέλος. 
Το ποδοσφαιρικό του αποτύπωμα το άφησε στον «Ορέστη» αφού για πέντε αγωνιστικές περιόδους (1986 – 1991) αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος τόσο της παιδικής όσο και της ανδρικής του ομάδας.
Η οικογένεια του «Ορέστη» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του, τα παιδιά του, τους γονείς του, τον αδερφό του και όλους τους συγγενείς του. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη!
Θα τον θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 2.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας.

Ο Γιαννης Ψημμένος έγραψε από την πλευρά του (δεξιά στην ένθετη φωτο, έχοντας δίπλα του τον εκλιπόντα):
Απόγευμα κάποιου κοντινού Ιούνη, ξεσπάει ξαφνικά μια τρομερή καταιγίδα στην Ορεστιάδα και με βρίσκει να τρέχω στο γήπεδο. Ο αέρας παίρνει τα τραπέζια στην πλατεία, κλαριά σπάνε και πέφτουν στο γήπεδο, σκέφτομαι και γω να φύγω… εμφανίζεται τότε δίπλα μου ο “τρελός” της παρέας, το “θηρίο” μας, ο Χριστόδουλος και μου λέει “συνεχίζουμε;” Αψηφήσαμε τη βροχή που μας έγδερνε, οι παλμοί μου έφτασαν 180, τα δώσαμε όλα και το χαρήκαμε.
Αυτή η δυνατή ψυχή δεν συμβιβάστηκε με σώμα της όταν αυτό την πρόδωσε και δραπέτευσε. Μακάρι να πάει εκεί που της αξίζει, τέτοια ενέργεια δεν χάνεται!

Καλό ταξίδι Χριστόδουλε, είμαι περήφανος που σε γνώρισα!