Γιατί οι «Θράκης Γεύσεις» προτίμησαν να διαφημιστούν στη φανέλα της ΑΕΛ και όχι σε κάποια ομάδα της Θράκης

Μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου ανάμεσα στην Ξάνθη και την Λάρισα, το ThrakiSportS είχε αναδείξει με έμφαση το γεγονός ότι την ώρα που ο χώρος διαφήμισης στην φανέλα της θρακιώτικης ομάδας παραμένει κενός, μια θρακιώτικη εταιρεία διαφημιζόταν στην φανέλα της ομάδας της Θεσσαλίας.

Ο λόγος για τις «Θράκης Γεύσεις». Πέρασε ένας ολόκληρος γύρος, οι δυο ομάδες ξανασυναντήθηκαν αυτή τη φορά για τον δεύτερο γύρο και τίποτα δεν είχε αλλάξει. Οι μεν φανέλες της Ξάνθης ήταν κενές, αφού δεν έχει βρεθεί (και είναι ερώτημα αν έχει αναζητηθεί) κεντρικός χορηγός, οι δεν φανέλες της Λάρισας διαφήμισαν την θρακιώτικη εταιρεία.

Το γεγονός προκάλεσε μάλιστα ειρωνικά σχόλια στο twitter, με έναν χρήστη να σχολιάζει με προφανή δόση ειρωνείας: «Αφού η Λάρισα διαφημίζει το “Θράκης γεύσεις” απομένει η Ξάνθη να βάλει χορηγό στη φανέλα της το “Χαλβάς Φαρσάλων“. #aelfc #xanthifc».

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS στον προηγούμενο γύρο είχε μάλιστα αναπαραχθεί από πολλά θρακιώτικα πολιτικά sites, αναζητώντας τα βαθύτερα αίτια που έχουν οδηγήσει μια θρακιώτικη εταιρεία να δίνει τα χρήματά της για να διαφημιστεί στην φανέλα της ΑΕΛ και όχι στη μοναδική θρακιώτικη ομάδα που αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα ή εναλλακτικά, στις άλλες ομάδες του ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων, όπως του βόλεϊ για παράδειγμα, που διαφημίζουν τον Έβρο και την Θράκη εκτός του γεωγραφικού διαμερίσματός μας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως γνωστόν από το 1998 εξαγορασθεί από τον όμιλο “Υφαντής” . Για αυτό και όπως τότε εξήγησε το evros-news, η εξήγηση για την συγκεκριμένη επιλογή είναι απλή. «Η διαφήμιση στις φανέλες της Λάρισας οφείλεται στο γεγονός ότι το “αφεντικό” της Αλέξης Κούγιας είναι δικηγόρος εδώ και πολλά χρόνια με έναν εκ των ιδιοκτητών του ομίλου “Υφαντής” και μάλιστα έχουν και άριστες προσωπικές σχέσεις. Έτσι προφανώς προχώρησε και η συγκεκριμένη συνεργασία, που δεν είναι φετινή, καθώς αφορούσε παλαιότερα και άλλες ομάδες στις οποίες ήταν μεγαλομέτοχος ο Κούγιας».

Μπορεί λοιπόν η Ξάνθη να είναι θρακιώτικη ομάδα και η “Θράκης Γεύσεις” τοπική εταιρεία, ο μεγαλομέτοχος της πρώτης Χρήστος Πανόπουλος να μένει αρκετές ημέρες του χρόνου στην περιοχή και συγκεκριμένα στον Μαϊστο όπου έχει εδώ και πολλά χρόνια εξοχικό, αλλά η γνωριμία με τον Αλέξη Κούγια είναι προφανώς ισχυρότερη.

Πάντως, στο ThrakiSportS έφτασαν μετά από εκείνο το δημοσίευμα αναφορές ότι ο όμιλος Υφαντή βοηθά και ομάδες της περιοχής μας με τρόπους που ορισμένες φορές είναι αφανείς στο ευρύ κοινό, αλλά πολύ ουσιαστικοί για τις ομάδες αυτές.