Ο Θρακιώτης που κρύβεται πίσω από το θαύμα του ΠΑΟΚ και γιόρτασε τα γενέθλιά του ως φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου!!!

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του, αφού στον μεγάλο τελικό που έγινε στα Δυο Αοράκια του Ηρακλείου Κρήτης επικράτησε με 79-73 του ΠΑΟΚ που ωστόσο αποδείχθηκε άξιος φιναλίστ, αφού πάλεψε τον αγώνα και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι πίσω από το θαύμα αυτό του ΠΑΟΚ, που αθόρυβα έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό της μπασκετικής κοινότητας, κρύβεται πέρα από τον πρόεδρο Μπάνε Πρέλεβιτς και τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και ένας Θρακιώτης.

Ο λόγος για τον Τέλη Ζουρνατζίδη, τον τιμ μάνατζερ της ομάδας του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, τον άνθρωπο που είναι ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με τους παίκτες αλλά και που αποτελεί ίσως και έναν από τους βασικούς παράγοντες ηρεμίας της ομάδας.

Κλασικός μπασκετάνθρωπος, ιδιαίτερα εργατικός, με πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ και ως παίκτης και ως προπονητής, έχει βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι στην επιτυχία αυτή. Αλλά ο πολύς κόσμος ίσως δεν γνωρίζει ότι έλκει την καταγωγή του από την Θράκη. Και ότι σήμερα είχε γενέθλια!!!

«Ο Τέλης Ζουρνατζίδης γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1968 στην Κομητηνή και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Καβάλα, ενώ το 1983 ήρθε με μεταγραφή στον ΠΑΟΚ», αναφέρεται στο επίσημο βιογραφικό που υπάρχει για το πρόσωπό του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

«Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια σε όλες τις μικρές ομάδες του δικεφάλου, ήταν αρχηγός της εφηβικής ομάδας που το 1987 κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο Ηράκλειο, ενώ είχε και 2 συμμετοχές στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ», αναφέρεται ακόμα.

Επιπλέον όμως υπάρχει αναφορά και στην προπονητική του καριέρα που έχει επίσης σχέση με την Θράκη, αφού είχε αναλάβει προπονητής και στον ΑΣ Ξάνθη τα παλιά καλά χρόνια που υπήρχε η ομάδα και κυριαρχούσε στα πρωταθλήματα της Α2 Κατηγορίας.

«Υπήρξε προπονητής στην ομάδα του Μαντουλίδη, στην Ξάνθη, την Καλαμαριά, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον Αριστοτέλη Καλαμαριάς, με τον οποίο το 2009 αναδείχθηκε Κυπελλούχος ΕΚΑΣΘ. Είναι μέλος του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ», καταλήγει το βιογραφικό του Τέλη Ζουρνατζίδη στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Μπορεί να μην κατάφερε να γιορτάσει τα 51α γενέθλιά του με το κύπελλο, αλλά κρέμασε στο στηθος του το μετάλλιο του φιναλίστ σε έναν τελικό που αποτέλεσε διαφήμιση για το μπάσκετ και έβγαλε μεν τροπαιούχο τον Παναθηναϊκό (που έχει το μοναδικό ρεκόρ να κατακτά κούπα 24η σερί σεζόν) αλλά έχει μεγάλο κερδισμένο και τον ΠΑΟΚ. Και κυρίως το άθλημα του μπάσκετ.