Super League: Επιτέλους σκόραρε, δεν έ”Χ”ασε στη Λάρισα αλλά δεν κέρδισε κιόλας ο ΑΟΞ

Η Ξάνθη πέτυχε γκολ μετά από τέσσερις αγωνιστικές και μάλιστα όχι με κάποιον επιθετικό αλλά με τον πορτογάλο στόπερ της Αλμέιδα, αλλά δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να κερδίσει. Εμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ στο παραδοσιακό επαρχιακό ντέρμπι, ένα αποτέλεσμα που αν αδικεί πάντως κάποιον είναι την γηπεδούχο ομάδα.

Η ΑΕΛ είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με τον Νούνιτς. Ο Σλοβένος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Ζίβκοβιτς μετά το σουτ του Φατιόν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία, μόλις στο 8ο λεπτό σημειώνοντας το 6ο γκολ του στη σεζόν.

Η Ξάνθη κατόρθωσε να ισοφαρίσει πριν τα μισά του ημιχρόνου με την εκτέλεση φάουλ του Ακόστα και την κεφαλιά του Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος με γυριστή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον πετυχαίνοντας γκολ για τους Θρακιώτες μετά από τέσσερις αγωνιστικές που είχαν κολλήσει στο μηδέν.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν θάρρος και ψυχολογία χάνοντας ευκαιρία με τον Ντίρεσταμ. Ο Σουηδός βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια στο 25ο λεπτό. Η συνέχεια του ημιχρόνου άνηκε στον ΑΕΛ που καλή στιγμή για την ΑΕΛ με τον Νούνιτς να γυρίζει επικίνδυνα στην περιοχή και τον Μπαργκάν να μην μπορεί να κάνει την προβολή, λίγο αργότερα όταν ο Σικάβκα έκανε αδύναμο σουτ από πλάγια θέση με τον Ζίβκοβιτς να μαζεύει εύκολα στην γωνιά του και στο 43′ σε σουτ του Μπαργκάν με την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Ο Φέστα έκανε αλλαγές στο ξεκίνημα του β΄μέρους αλλά και ο Ράσταβατς με τον Ντε Αμορίν να περνά στη θέση του Σαρπόνγκ που δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού και λίγο αργότερα με τον Μελιόπουλο να μπαίνει αντί του Φακκή, αλλά να μην κάνει την διαφορά. Αντιθέτως, καλύτερη η ΑΕΛ στο ξεκίνημα της επανάληψης, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Νούνιτς να πλασάρει στο δοκάρι και να μένει το 1-1 στο 59ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή (68%) όμως πέρα από τη φάση του Νούνιτς δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί με την άμυνα της Ξάνθης να απομακρύνει τα γεμίσματα της ΑΕΛ. Υπήρξε μια χαμένη ευκαιρία μετά από 20 λεπτά, όταν ο Μπαργκάν από πλάγια θέση σούταρε δυνατά αλλά είχε ως μοναδικό του κέρδος το κόρνερ στο 79ο λεπτό. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στον αγώνα, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να πιέσει στο τέλος, να δικαιούται κάτι παραπάνω αλλά την Ξάνθη να δραπετεύει με βαθμό από την Θεσσαλία.

Δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του Σκουλά, που έδειξε ωστόσο πολλές κίτρινες κάρτες και συγκεκριμένα τέσσερις σε γηπεδούχους (Αλμέιδα, Καρανίκας, Γκόλιας, Φατιόν) και τρεις για τους φιλοξενούμενους (Σαρπόνγκ, Ντε Αμορίν, Κοβάσεβιτς).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπαργκάν (83’Νούσιος), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς,
Γιακιμόφσκι (55′ Στ. Ζίφκοβιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Σικάβκα (46′ Σικάβκα), Καρανίκας, Νιο
ύνιτς, Φατιόν

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Ακόστα (76′ Σιλά), Αλμέιδα, Σαρπόνγκ (57′ Ντε Αμορίν), Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Ντουρίσκοβιτς, Φακκής (64′ Μελιόπουλος), Λισγάρας, Κασάδο

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ