Πρόταση για Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Καβάλα, «κοιμάται… όρθια» η Αλεξανδρούπολη

Μετά την μεγάλη αγωνιστική και διοργανωτική επιτυχία του κολυμβητικού τουρνουά «Απόστολος Παύλος», που μόλις στην δεύτερη χρονιά του έχει αποτελέσει πλέον γεγονός διεθνούς επιπέδου φέρνοντας μέχρι και την Κατίνκα Χόζου στην πόλη, η Καβάλα ενδέχεται να φιλοξενήσει σε λίγους μήνες ένα ακόμα μεγάλο κολυμβητικό αγώνα στο κολυμβητήριο της.

Ο λόγος για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων, το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Μαΐου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το kavalapost, η Βαλκανική Ομοσπονδία Κολύμβησης βλέποντας ότι η Καβάλα μπορεί και έχει την θέληση να φιλοξενήσει διοργανώσεις μεγάλους βεληνεκούς, έκανε την σχετική πρόταση στον Δήμο Καβάλας και περιμένει τις επόμενες εβδομάδες να λάβει την σχετική απάντηση.

Στους Βαλκανικούς αγώνες συμμετέχουν σε κάθε διοργάνωση περί τους 250 αθλητές από 10 χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Κύπρος,  Ρουμανία, Σερβία, Κόσοβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μολδαβία και φυσικά την Ελλάδα).

«Σε μια χρονική στιγμή που δεν θεωρείται η υψηλότερη από πλευράς επισκεψιμότητας της πόλης, μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα της δώσει μεγαλύτερη κίνηση και ζωντάνια με ότι αυτό συνεπάγεται», σχολιάζει το kavalapost, που αποκαλύπτει την συγκεκριμένη είδηση.

Την ίδια στιγμή, μακριά από αμιγώς κολυμβητικές διοργανώσεις δείχνει να βρίσκεται για την ώρα το Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης. Παρά το γεγονός ότι είναι υπερσύγχρονο, παρά το γεγονός ότι οι ομοσπονδιακοί προπονητές κάνουν λόγο για άρτια εγκατάσταση, παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τελευταίας τεχνολογίας χρονόμετρα, μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση δεν έχει έρθει ακόμα.

Θα διεξαχθεί βέβαια σε ενάμισι μήνα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης, διοργάνωση μεγάλου βεληνεκούς, αλλά όχι με τόσο μαζική συμμετοχή, η οποία επίσης δεν είχε ανάγκη τα αρκετά ακριβά χρονόμετρα που αγοράστηκαν. Αντιθέτως, ένα Βαλκανικό Εφήβων-Νεανίδων θα ήταν μεγάλη τουριστική ανάσα, αφού πέραν της πρόσκαιρης παρουσίας κόσμου εκείνο το τριήμερο, ο συγκεκριμένος κόσμος εν δυνάμει θα ξανάρθει στην πόλη, αφού προέρχεται από την ευρύτερη βαλκανική γειτονιά μας.

«Ίσως στην Αλεξανδρούπολη δεν θέλουν να διαταράξουν το προπονητικό πρόγραμμα των συλλόγων τους», σχολίαζε με αρκετή δόση ειρωνείας (και προφανούς υπερβολής) παράγοντας της περιοχής, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην προπόνηση των επιλέκτων στην Αλεξανδρούπολη τον προηγούμενο μήνα, όταν όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS παρατηρήθηκε να μην γίνονται σεβαστά όσα είχαν ζητηθεί και να διεξάγονται κανονικά προπονήσεις την ώρα που το κολυμβητήριο υποτίθεται ότι όφειλε να είναι δεσμευμένο μόνο για τις ανάγκες της ΚΟΕ.