Volley League: 6+1 tips για τον αγώνα της ΑΕ Κομοτηνής με τον Παναθηναϊκό (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη τους αναμέτρηση στην Α1 Ανδρών ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Κομοτηνή για να αντιμετωπίσει και πάλι την ομάδα της Ροδόπης σε ένα από τα δυνατά ματς της 16ης αγωνιστικής.

Όπως πριν από κάθε ματς των ομάδων της Θράκης, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει 6+1 tips για την αναμέτρηση, ώστε να είστε διαβασμένοι όσοι πάτε στο κλειστό του 2ου Λυκείου Κομοτηνής.

1. Στο παρελθόν έχουν γίνει 5 αγώνες μεταξύ Παναθηναϊκού και Κομοτηνής. Οι Αθηναίοι έχουν 4  νίκες και οι Θρακιώτες μία νίκη, που σημειώθηκε στην Κομοτηνή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1998-99 (στις 12/12/98) με 3-2 σετ. Σε εκείνον τον ιστορικό αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί 2-0 σετ αλλά η ΑΕ Κομοτηνής με ανατροπή έκανε το 3-2 σετ. Η νίκη αυτή ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της ΑΕ Κομοτηνής μέχρι την φετινή επί της ΑΕΚ. Ωστόσο έμελλε να είναι η μοναδική τότε, όπως η μόνο μια νίκη έχει και φέτος.

2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες της σεζόν 1997-98 πασαδόρος του Παναθηναϊκού ήταν ο σημερινός προπονητής του Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

3. Η ΑΕ Κομοτηνής με βάση της προκήρυξη του πρωταθλήματος ακόμα και να μην πάρει άλλο βαθμό θα παίξει στα πλέι άουτ με την ομάδα που θα τερματίσει στην 9η θέση. Συνεπώς δεν έχει κάποιο βαθμολογικό άγχος, αναμένεται να παίξει ελεύθερα και σιγά σιγά να αναζητήσει ρυθμό ανεβάζοντας το αγωνιστικό της επίπεδο για τα ματς που θα κρίνουν την παραμονή της στα πλέι άουτ.

4. Ο Παναθηναϊκός είναι φορμαρισμένος, προέρχεται από τις δύο νίκες επί της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά προέρχεται και από το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς και θέλει να κρατηθεί στην 3η θέση. Μπαίνει σε δύσκολη εβδομάδα με τρία ματς κόντρα σε Κομοτηνή, ΠΑΟΚ για το κύπελλο και Ηρακλή. Εκτός έδρας έχει νικήσει Ηρακλή και Εθνικό.

5. Από τα πρόσωπα της αναμέτρησης ο πασαδόρος της ΑΕ Κομοτηνής Θάνος Μαρούλης, καθώς πριν δύο χρόνια αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό. Ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στη μέση και θα είναι στη διάθεση του προπονητή του Ηλία Κρεούζη.

6. Επιπλέον κίνητρο για τους Έλληνες παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής και ιδίως για τον Ανέστη Δαλακούρα που είναι διεθνής, το γεγονός ότι ο Ανδρεόπουλος είναι και ομοσπονδιακός προπονητής – και βρισκόμαστε σε μια χρονιά που η Εθνική Ομάδα θα επιστρέψει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από 10 χρόνια και όλοι θέλουν να βρεθούν σε αυτήν την αποστολή.

7. Θεμελής και Παπακοσμάς οι δύο διαιτητές της αναμέτρησης, με παρατηρήτη τον Αντωνούλη, επόπτες τους Τονονίδη και Σταματόπουλο και γραμματεία τον Χειμώνα. Το ματς ξεκινά στις 19:00, μεταδίδεται από  το ThrakiSportS και κλείνει το πρόγραμμα του Σαββάτου. Νωρίτερα στις 17:00 παίζουν Ηρακλής – ΑΕΚ και στις 18:00 Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ ενώ την Κυριακή παίζουν στις 16:30 Φοίνικας Σύρου – Κηφισιά. Ρεπό έχουν ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.