Γ’ Εθνική: Χωρίς νίκη η Καβάλα απέναντι στον Ορφέα στην Ξάνθη! Η προϊστορία των δύο ομάδων

Ακρως αρνητική είναι η προϊστορία της Καβάλας στους αγώνες που δίνει με τον Ορφέα στην Ξάνθη, καθώς δεν τον έχει κερδίσει ποτέ σε επίπεδο Γ’ Εθνικής αλλά και Περιφερειακού Πρωταθλήματος, της πάλαι ποτέ Δ’ Εθνικής δηλαδή.

Στην περσινή σεζόν και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου του 2017 ο Ορφέας είχε νικήσει με 1-0 τον ΑΟΚ. Το μοναδικό τέρμα είχε επιτευχθεί στο 55′ όταν είχαμε την σέντρα του Πασχαλάκη, έξοδο και απόκρουση του Δήμιζα και σε ανυπεράσπιστη εστία με λόμπα τον Τανζού να πετυχαίνει το  γκολ.

Επίσης στην Ξάνθη στις 5 Φεβρουαρίου το 2017, για την προπέρσινη σεζόν δηλαδή, ο Ορφέας Ξάνθης είχε αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 με τον ΑΟΚ. Στο 10′ από φάουλ του Κυζιρίδη με κεφαλιά ο Καλλιβωκάς είχε κάνει το 0-1, αλλά στο 24′ μετά από σέντρα του Καραγκιόζη, ο Συριτούδης είχε κάνει λάθος εκτίμηση και ο Μελισσόπουλος ισοφάρισε.

Ωστόσο ακόμα και αν πάμε στο 2011 και στο επονομαζόμενο τότε Περιφερειακό Πρωτάθλημα, που δεν ήταν άλλο από την Δ’ Εθνική, ο Ορφέας είχε κερδίσει με 1-0 την Καβάλα. Όπως μάλιστα θυμήθηκε η proininews, το γκολ του Ορφέα Ξάνθης είχε πετύχει ο Παυλακάκης. Το ματς ήταν για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.