ΕΠΣ Θράκης: Οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινούσαν οι ομάδες σε πλέι οφ και πλέι άουτ αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα

Μεγάλη μάχη έχουμε στην Α’ ΕΠΣ Θράκης τόσο στην κορυφή και κυρίως όσο στην ουρά της βαθμολογίας, ωστόσο όλα θα κριθούν στα πλέι οφ ανόδου και στα πλέι αουτ παραμονής που θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και θα περιλαμβάνουν μίνι πρωταθλήματα σε 6 αγωνιστικές.

Στην κορυφή σε αντιθεση με πέρυσι οπου πέντε ομάδες είχαν ελπίδες για τον τίτλο ως το τέλος με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να κοβει πρωτος το νήμα, φετος φάινεται οτι θα έχουμε μάχη για δυο χωρίς κανεις να μπορεί να αποκλεισει και πιθανή αναγέννηση του μεγάλου ονόματος της κατηγορίας στα πλει οφ, του Πανθρακικού.

Αν αυτη την στιγμή ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα και ξεκινούσαν τα πλέι οφ, ο Ιασμος θα ξεκινουσε με 18 βαθμούς, το Ν. Σιδηροχωρι με 14 και οι Πανθρακικος και Σώστης με 11 βαθμούς.

Σύμφωνα με την προκήρυξη στα πλει οφ θα εισαχθούν οι 6 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου και αντίστοιχα στα πλέι άουτ θα συμμετέχουν οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις από 6 έως 12.

Αν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωνε σήμερα με την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής, στην διαδικασία των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή που θα αγωνίζεται του χρόνου στη Γ’ Εθνική πιθανότατα ως η μοναδική εκπρόσωπος του Νομού Ροδόπης, θα συμμετείχαν βάσει βαθμολογίας οι Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Πανθρακικός, Δόξα Σώστη, Ελπίδα Σαπών και Βιστωνίδα Κοπτερού.

Στην διαδικασία των πλέι άουτ θα διεκδικούσαν την παραμονή τους βάσει βαθμολογικού πίνακα οι Δόξα Γρατινής, Αναγέννηση Παγουρίων, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Ορφέας Ξυλαγανής, Ορφέας Στρύμης και η αρνητικη εκπληξη του πρωταθλήματος Δόξα Προσκυνητών με αγνωστο ακόμα πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στην παρακάτω Β’ Κατηγορία, με τα μεχρι στιγμης δεδομενα να λενε για 4 εαν εφαρμοστει η μειωση των ομάδων σε 10, ενω και το Κοσμιο εχει υποβιβαστει από την Γ’ και θα επιστρεψει στην Α” Κατηγορια.

Η διαδικασία θα είναι ίδια στα πλει οφ και πλει άουτ, με αγώνες μέσα έξω για όλους, αλλά πριν την έναρξή της η κάθε ομάδα θα έχει μπόνους από την κανονική διάρκεια κάποιους βαθμούς οι οποίοι ορίζονται βάσει προκήρυξης ως εξής: οι πόντοι της ομαδας στο τέλος της κανονικής περιόδου διαιρούνται δια το 3 και εφόσον υπάρχει κλασματικό υπόλοιπο, όσο κι αν είναι αυτό, γίνεται στρογγυλοποίηση προς τα πάνω (π.χ 52 βαθμοί, η βαθμολογία στον ειδικό πίνακα θα ισούται 52/3= 17 και 1/3, άρα στρογγυλοποιείται στο 18).

Επίσης ο πρώτος στα πλει οφ και πλει άουτ υποβιβασμού εφόσον έχει διαφορά από τον δεύτερο από 1-3 βαθμούς στην βαθμολογία της κανονικής διάρκειας, θα λαμβάνει ως μπόνους έναν (1) βαθμό στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα, αν η διαφορά είναι από 4-6 θα έχει μπόνους δύο (2) βαθμών και αν έχει βαθμολογική διαφορά 7 και άνω θα έχει μπόνους τριών (3) βαθμών, όμως αυτό το μπόνους αφορά μόνο τον πρώτο και τον έβδομο της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας που θα εκκινήσουν ως πρώτοι στα πλέι οφ και πλέι άουτ αντίστοιχα (π.χ αν ο πρώτος της βαθμολογίας α φάσης έχει 52 βαθμούς και ο δεύτερος έχει 47 ,θα έχουν στον ειδικό βαθμολογικό πίνακα την εξής βαθμολογία : ο 1ος 52/3= 17 1/3 —) δηλαδή 18 + bonus 2, σύνολο 20 βαθμών, ο 2ος 47/3= 15 2/3 —) δηλαδή 16 βαθμούς).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ (θα διεκδικήσουν τον τίτλο)
1.Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (46:3=16+2) 18 βαθμοί
2.Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (41:3=14) 14 βαθμοί
3.Πανθρακικός (33:3=11) 11 βαθμοί
4.Δόξα Σώστη (31:3=11) 11 βαθμοί
5.Ελπίδα Σαπών (25:3=9) 9 βαθμοί
6.Βιστωνίδα Κοπτερού (22:3=8) 8 βαθμοί

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ (θα διεκδικήσουν την παραμονη τους)
7. Δόξα Γρατινής (20:3=7+1) 8 βαθμοί
8. Αναγέννηση Παγουρίων (19:3=7) 7 βαθμοί
9. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων (10:3=4) 4 βαθμοί
10. Ορφέας Ξυλαγανής (10:3=4) 4 βαθμοί
11. Ορφέας Στρύμης (9:3=3) 3 βαθμοί
12. Δόξα Προσκυνητών (6:3=2) 2βαθμοι