ΕΠΣ Ξάνθης: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο βασικός «πολέμιος» του εμβλήματος της ΑΕ Ξάνθης

Το ζήτημα του εμβλήματος της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης, που σύμφωνα με καταγγελίες εμφανίζει το ρολόι της πόλης στα κόκκινα (τουρκικά) χρώματα να έχει σταματήσει στην ιερή για τους Τούρκους ώρα θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, είχε κυριαρχήσει πριν ενάμισι χρόνο στην επικαιρότητα παράλληλα με την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων.

Εκείνη την περίοδο είχαν υπάρξει καταγγελίες, μέχρι και μήνυση είχε κατατεθεί στον εισαγγελέα, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί (για την ώρα τουλάχιστον) ότι πίσω από το συγκεκριμένο έμβλημα, το οποίο έχει εγκριθεί το 2012 που ιδρύθηκε το σωματείο από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Ξάνθης και την ΕΠΟ, κρύβεται κάτι που είναι παράνομο.

Ένας από τους ανθρώπους που είχαν πρωταγωνιστήσει στην ανάδειξη του θέματος και του φιλοτουρκικού κατά την άποψή του μηνύματος που κρύβεται πίσω από αυτό το έμβλημα ήταν ο Αναστάσιος Αβραμίδης, παλιός παίκτης του ΑΟΞ και παράγοντας του Κεραυνού Λευκόπετρας. Ο Αβραμίδης ως παρατηρητής αγώνα είχε κάνει τις επισημάνσεις του στην ΕΠΣ Ξάνθης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όταν αρχικά ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της ερχόμενης Παρασκευής στην ΕΠΣ Ξάνθης, η παρουσία του ονόματός του ως υποψηφίου είχε προκαλέσει αίσθηση. Ωστόσο, αν και αρχικά ανακηρύχθηκε η υποψηφιότητά του, ο ίδιος με νεώτερο έγγραφό του, την απέσυρε. Δεν έγινε πάντως γνωστός ο λόγος που ο παράγοντας που κυνήγησε όσο κανείς άλλος στην Ξάνθη την υπόθεση της τοπικής Αθλητικής Ένωσης προχώρησε σε αυτήν την κίνηση.

«Στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου είχε ανακηρυχθεί και ο κος ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ως Υποψήφιος για Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ. αλλά με έγγραφο που παρέδωσε στη Γραμματεία της ΕΠΣ στις 11.02.2019 ανακάλεσε την υποψηφιότητα του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης.