Υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ο βαλκανιονίκης πρωταθλητής Χαρούν Μολλά

Ο Χαρούν Μολλά είναι γνωστός στους περισσότερους ως πρωταθλητής της ποδηλασίας, με σημαντικές επιτυχίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου έχει σηκώσει ψηλά ουκ ολίγες φορές την ελληνική σημαία.

Μέλος της εθνικής ομάδας, που διεκδίκησε βαθμούς ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση από το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του και σε έναν διαφορετικό στίβο: αυτόν της πολιτικής.

Γεννημένος την 1η Απριλίου του 1991, δεν είναι ψέμα! Στα 28 του χρόνια αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και θα εκτεθεί στην κρίση των δημοτών της Κομοτηνής στις εκλογές της 19ης Μαΐου με το ψηφοδέλτιο της «Κοινωνίας Πολιτών» του υποψηφίου δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

Πολλές λεπτομέρειες δεν χρειάζονται για την πορεία του. Από 14 ετών ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την (ορεινή) ποδηλασία και από την πρώτη του κιόλας αυτή επαφή με το άθλημα, υπήρξε ένας έρωτας μεγάλος. Την επόμενη κιόλας χρονιά πήρε το αγωνιστικό «βάπτισμα του πυρός» λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες και από το 2009 ξεκίνησε να συμμετέχει και σε διεθνείς αγώνες. Φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια δηλαδή, τα τελευταία μάλιστα έχοντας και συμμετοχή σε επαγγελματική ομάδα του εξωτερικού.

Ο Χαρούν Μολλά από το 2013 είναι και μέλος της Εθνικής Ομάδας και φυσικά ήταν ένας από τους τρεις αθλητές της ολυμπιακής ομάδας ορεινής ποδηλασίας της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας με τις εμφανίσεις και τις επιδόσεις του τους απαραίτητους βαθμούς που έστειλαν και τη γαλανόλευκη αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ένας αθλητής μπορούσε να πάει και αυτός ήταν ο καλός του φίλος και μέντοράς του Γιάννης Ταμουρίδης,team manager στον «Θράκα Ιππέα», την κορυφαία ποδηλατική ομάδα της Ροδόπης.

Παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, ωστόσο, φρόντισε να σπουδάσει και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε με ειδικότητα «Αποκατάσταση τραυματισμών και μυοσκελετικών παθήσεων». Πλέον, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του, φιλοδοξεί να βελτιώσει τα κακώς κείμενα στην πόλη της Κομοτηνής από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Άλλωστε, γνωρίζοντας καλά από πεντάλ, ξέρει καλά όλες τις γειτονιές της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής και έχει προτάσεις για λύσεις…