ΕΠΣ Θράκης: Επεισοδιακό το γειτονικό ντέρμπι ουραγών ανάμεσα σε Προσκυνητές και Ξυλαγανή

Πολυ σπουδαία νίκη στην υπόθεση παραμονή πήρε ο Ορφέας Ξυλαγανής στους Προσκυνητές από την ουραγο Δόξα με το αμφισβητούμενο πέναλτι του Τροκανά που εκτελέστηκε 2 φορές και ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Η φαση αυτή που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 38′ οταν από κόρνερ του Γιαννακίδη ο Δρακίδης καταλόγησε χερι στον Τριαντοπουλο αποφαση που διαφώνησε ο πάγκος των Προσκυνητωνμε τον Γιάννη Πουρλιάκα μετά τον αγώνα να μιλά για αδικία στο διαδίκτυο. Ο Τροκάνας αστοχησε στην πρωτη εκτέλεση αφού ο Κυρικλίδης απέκρουσε την μπαλα, με τον διαιτητή να διαταζει επανάληψη λόγω ορι κουνηθηκε ο Ηπειρώτης κήπερ, με τον Τροκανα να νικά στην δεύτερη εκτέλεση τον μέχρι προ μηνός συμπαίκτη του κανοντας το 0-1.

Οι Προσκυνητές μπήκαν δυνατά στον αγώνα με του νεαποκτηθέντα Αθανασαρο να χανει 2 ευκαιρίες μια στο 3′ οταν το σουτ του πέρασε αουτ και μια στο 18′ οταν απέκρουσε ο πρωην συμπάικτης του τερματοφύλακας Κολτσίδας. Ο Ορφεας απάντησε στο 23′ οταν ο Ημαθιώτης Σαμιώτης σουταρε μολις, αουτ, σκόραρε στο 38′ οπως αναφερθηκε προηγουμενως και στο 44′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με τον Γεωργιαδη.

Στο β’ μερος ο Δερεμπεης δεν μπορεσε να νικησει τον Κυρικλίδη που κρατησε το 0-1, με τον ιδιο να αποβαλεται στο 57′, οπως και από τον πάγκο ο πορτιέρο Στρατας μετα από αψιμαχίες αναμεσα σε παικτες των ομάδων. Οι Προσκυνητες είχαν τρεις καλες φασεις για την ισοφάριση στο 63′ με τον Κολτσιδα να απέκρουει το σουτ του Καραβετη, το σουτ του Κατσιακου στο 65′ απο καλη θεση να περνά ουτ και στο επομενο λεπτό στο 66′ η κεφαλιά του Αθανασαρου από κορνερ του Τροκάνα να περνά επίσης άουτ. Μεγαλη απέκρουση έκανε και πάλι ο Κυρικλίδης στο 75′ στο σουτ του Γιαννακίδη, με τους γηπεδουχους στις καθυστερήσεις με τον Μποντρότσο να μην μπορουν να κανουν το 1-1 και να γνωρίζουν την 10η σερί ηττα τους μενοντας στον πάτο της βαθμολογίας.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Πουρλιάκας): Κυρικλίδης, Τρέσαλος, Κούκος (60′ Βασιλείου), Αμετ Μουνιν, Ζανταλης, Γεωργουσούλης (46′ Κατσιακος), Τριαντόπουλος, Χατζηφωτιάδης, Αθανάσαρος, Καραβέτης, Μποντρότσος

ΟΡΦΕΑΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ (Τσιμπουργκένης): Κολτσίδας, Ηλιόπουλος, Ροδουσάκης, Παπαδόπουλος (46′ Ιωάννου), Δημητρίου (77′ Χατζίδης), Τροκανας, Δερέμπεης, Ανδρεου, Γιαννακουδάκης (6′ Γεωργιάδης), Γιαννακίδης, Σαμιώτης (62′ Βουλγαρίδης)