ΕΠΣ Θράκης: Έντονη διαμαρτυρία Πουρλιάκα στο facebook για τη διαιτησία με Ξυλαγανή (+video)

Είναι ομολογουμένως οι λίγες φορές που ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού και προπονητής τώρα της Δόξας Προσκυνητών Γιάννης Πουρλιάκας προβαίνει σε διαμαρτυρία μεσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Αυτή τη φορά προχώρησε σε κάτι τέτοιο, έχοντας ως αφορμή και ένα βίντεο του Χασάν Χουσεϊν του Περισκοπίου από τον αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στη Δόξα Προσκυνητών και τον Ορφέα Ξυλαγανής, που αποδεικνύει κατά τα λεγόμενά του το δίκαιο των διαμαρτυριών του.

Πάντως, μακριά από κραυγές, διατυπώνει με κόσμιο τρόπο την θέση του χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε διαιτητή ή επόπτες. Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«40 χρόνια στα γήπεδα έχουν δει πολλά τα μάτια μου, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην κάνω κάποια σχόλια γι αυτό το βίντεο που ανέβασε ο Χασάν Χουσείν στο Περισκόπιο και είναι από τον σημερινό αγώνα Προσκυνητές-Ξυλαγανή. Σ’ αυτό το βίντεο εγώ βλέπω να υποδεικνύεται ένα φάουλ έξω από την περιοχή που δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν. Στη συνέχεια και στην εκτέλεση του φάουλ υποδεικνύεται πέναλτι για χέρι σε ποδοσφαιριστή που ήταν στο τείχος και είχε το χέρι στο πρόσωπο για να το προστατεύσει από την μπάλα και όχι απλωμένο μακριά από το σώμα. Στη συνέχεια έχουμε την εκτέλεση του πέναλτι και την απόκρουση του τερματοφύλακα, αλλά όπως βλέπουμε ο διαιτητής διατάζει την επανάληψη του μετά από υπόδειξη του βοηθού και ενώ αυτός βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση για να έχει δική του άποψη. Αν είναι σωστή η απόφαση να δοθεί επανάληψη γιατί κινήθηκε ο τερματοφύλακας θα το κρίνει όποιος δεί το βίντεο και δεν θα το σχολιάσω για να μην σκεφτούν πολλοί ότι δεν είμαι αντικειμενικός επειδή είναι εις βάρος της ομάδας μου. Αυτό έγινε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Πήγαμε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και το μόνο που έκανα ήταν να προσπαθώ να ηρεμήσω τους ποδοσφαιριστές για να μπορέσουν να βγουν ήρεμοι στο δεύτερο ημίχρονο με καθαρό μυαλό να ανατρέψουν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Τελειώνοντας θα πω ότι λυπάμαι πολύ που σήμερα τα παιδιά της Δόξας Προσκυνητών έφυγαν στενοχωρημένα από το γήπεδο γιατί έχασε η ομάδα έτσι όπως έχασε….»