Volley League: 6+1 tips για την αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με τον Φοίνικα Σύρου (16:30, LIVE ThrakiSportS)

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί τον Φοίνικα Σύρου στην σημαντικότερη ίσως αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League.

Οπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι των Εβριτών, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει 6+1 tips για την αμφίρροπη αναμέτρηση, που θα έχει απευθείας διαδικτυακή κάλυψη πόντο-πόντο από το ThrakiSportS.

1. OΕθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 11 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες και μοιράζεται την 7η θέση με την Κηφισιά, οριακά δηλαδή είναι έναν πόντο πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ. Παίζει στην έδρα του μετά από σχεδόν δύο μήνες.

2. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Εθνικός μπροστά στο κοινό του ήταν στις 17 Δεξεμβρίου. Ακολούθησαν εκτός έδρας αγώνες και ρεπό και διακοπές για Χριστούγεννα και τελικό Λιγκ Καπ. Ετοιμάζεται για νέα αρχή με στόχο την είσοδο στην πρώτη 8αδα.

3. Ολοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του Σάκη Μουστακίδη, που επέλεξε να μην προχωρήσει η ομάδα σε ενισχύσεις κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Η καλή εμφάνιση στην Βόχα την προηγούμενη αγωνιστική δημιουργεί προσδοκίες για θετικό αποτέλεσμα.

4. Ο Φοίνικας Σύρου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το απέδειξε και στον αγώνα με την Κηφισιά την Τρίτη για το κύπελλο όπου νίκησε 3-1 σετ στο Ζηρίνειο. Με αναπτερωμένο το ηθικό αλλά και σημαντική ενίσχυση με νέο διαγώνιο, έρχεται στον Έβρο για τη νίκη που θα τον κρατήσει στην πρώτη τετράδα.

5. Σε σχέση με την προϊστορία, σε 17 αγώνες ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 10-7 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ωστόσο ο Εθνικός έχει δημιουργήσει καλή παράδοση με νίκες τα δύο τελευταία χρόνια. Ωστόσο τόσο στον πρώτο γύρο στην Σύρο όσο και πέρυσι στην έδρα του ηττήθηκε.

6. Η αναμέτρηση ανοίγει την αυλαία της 15ης αγωνιστικής, αφού για συγκοινωνιακούς λόγους αρχίζει στις 16:30 το απόγευμα χωρίς ωστόσο να έχει τηλεοπτική κάλυψη, όπως θα περίμενε κανείς. Διαιτητές έχουν οριστεί οι Βασιλειάδης και Ιωαννίδης.

7. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα έχουμε στις 17:00 στο κλειστό του Μετς και επίσης σε απευθείας κάλυψη από το ThrakiSportS το ΑΕΚ Αθηνών – ΑΕ Κομοτηνής, στις 18:30 στο κλειστό του Ρέντη από την ERT Play παίζουν Ολυμπιακός – Ηρακλής και τη Δευτέρα στις 17:30 στο Ζηρίνειο σε μετάδοση από την ΕΡΤ2 κοντράρονται Κηφισιά – Παμβοχαϊκός. Ρεπό έχουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.