«Βασίλισσα» των… «κουλουριών» η Ξάνθη! Έχει τα περισσότερα 0-0 σε όλη την Ευρώπη!!!

Η Ξάνθη για ακόμα ένα παιχνιδι δεν δέχτηκε τέρμα, διαθέτοντας μια από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα. Ωστόσο δεν πέτυχε κιόλας, με αποτέλεσμα το 0-0 να σφραγίσει έναν ακόμα αγώνα της την φετινή σεζόν.

Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος ούτε ο τρίτος. Για την ακρίβεια, η λευκή ισοπαλία ανάμεσα στην Ξάνθη και τη Λαμία στα Πηγάδια, αποτέλεσμα που έφεραν οι δυο ομάδες και στον πρώτο γύρο, ήταν η πέμπτη των Θρακιωτών στο πρωτάθλημα σε σύνολο 20 αγώνων. Δηλαδή ένα στα τέσσερα ματς της Ξάνθης λήγει 0-0!!!

Αν προσθέσουμε και άλλες δύο ισοπαλίες χωρίς τέρματα που έχει φέτος η Ξάνθη στο Κύπελλο, σε αναμετρήσεις που επίσης έγιναν στα Πηγάδια με ΟΦΗ για την φάση των ομίλων και Ολυμπιακό για την φάση των 16, τότε μιλάμε για επτά παιχνίδια. Και αν ψάξει κανείς σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον στα προηγμένα πρωταθλήματα, θα διαπιστώσει ότι καμιά άλλη ομάδα δεν έχει τόσα 0-0 όσα το σύνολο του Ράσταβατς.

Για να εξηγούμαστε, όταν λέμε προηγμένα πρωταθλήματα εννοούμε αυτά της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας αλλά ακόμα και της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, του Βελγίου, της Σκωτίας, μέχρι και της… Τουρκίας. Αυτά τα 11 πρωταθλήματα έψαξε ο Σωτήρης Μήλιος του sdna και διαπίστωσε ότι αν συγκρίνουμε τα αποτελέσματά τους με το ελληνικό, εφόσον το θεωρήσουμε προηγμένο, δεν θα διαπιστώσουμε σε κανένα άλλη ομάδα να έχει τόσες λευκές ισοπαλίες όσες η Ξάνθη.

Ο ΑΟΞ με τις 5 λευκές ισοπαλίες σε 20 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ή αν θέλετε τις 7 λευκές ισοπαλίες σε συνολικά 25 επίσημα ματς, εφόσον μετρήσουμε και αυτά του Κυπέλλου, κατέχει πλέον ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ που δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να χαροποιήσει ή να στεναχωρήσει τους φίλους του. Όπως το πάρει κανείς. Είναι σαν το μισοάδειο και το μισογεμάτο ποτήρι. Άμυνα μπετόν αλλά και επίθεση που δεν βρίσκει εύκολα δίχτυα.

Ακόμα και σε σύγκριση όμως με τα προηγούμενα χρόνια, η Ξάνθη δείχνει να σπάει τα κοντέρ με τα φετινά κουλουράκια της. Καμία ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα δεν είχε περισσότερες από 5 «λευκές» ισοπαλίες στο σύνολο του πρωταθλήματος (ενώ φέτος ακόμα βρισκόμαστε στα δύο τρίτα του), ενώ για να βρει κανείς μεγαλύτερο ρεκόρ σε… zero, πρέπει να πάει στην σεζόν 2016-17 και ξανά… στην Ξάνθη που είχε τελειώσει τότε τη χρονιά με 6 «χορταστικά» παιχνίδια δίχως γκολ. Τότε με Λουτσέσκου στον πάγκο. Και επειδή μιλάμε για σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, ίσως τελικά να μην είναι τυχαίο…

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ 0-0 ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Άτρομητος – Ξάνθη 0-0 (2η αγωνιστική Super League)
Λαμία – Ξάνθη 0-0 (5η αγωνιστική Super League)
Ξάνθη – ΟΦΗ 0-0 (1η αγωνιστική ομίλου Κυπέλλου)
Ξάνθη – Ολυμπιακός (Φάση των 16 του Κυπέλλου)
Παναιτωλικός – Ξάνθη (18η αγωνιστική Super League)
ΟΦΗ – Ξάνθη (19η αγωνιστική Super League)
Ξάνθη – Λαμία (20η αγωνιστική Super League)