Super League: Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση της Ξάνθης με τη Λαμία (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη υποδέχεται τη Λαμια για την 20η αγωνιστική της Super League σε ένα αρκετά σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες.

Το ThrakiSportS όπως κάνει πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι των Θρακιωτών, σας παρουσιάζει μια 11άδα με στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε όσοι πάτε στα Πηγάδια το βράδυ.

1. Αν δεν ανακάμψει άμεσα η Ξάνθη, από ορατός στόχος πριν από λίγες εβδομάδες, η πέμπτη θέση μπορεί να μετατραπεί σε μακρινό όνειρο. Έχει μόλις μια νίκη στα δέκα τελευταία παιχνίδια, έχοντας υποχωρήσει αρκετά στη βαθμολογία.

2. Βέβαια, η Ξάνθη έχει μόνο μια ήττα στα στα πέντε τελευταία, όμως οι ισοπαλίες δεν την βοηθούν όσο θα ήθελε. Χρειάζονται και νίκες και η αναμέτρηση με τη Λαμία εντός έδρας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή της ανάκαμψης.

3. Ισχυρό ατού για την Ξάνθη παραμένει η άμυνά της. Είναι η τέταρτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

4. Η Λαμία έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία της εκτός έδρας μετά τον βαθμό στα Γιάννινα πριν από τρεις και πλέον μήνες. Στα εννέα τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα δεν έχει ισοπαλία.

5. Η Λαμία θα βρεθεί σε ένα γήπεδο που τις ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις αφού σε αυτό, στις 19 Αυγούστου 2017, έδωσε το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της για τη Super League. Και είχε πάρει τότε και τον πρώτο της βαθμό.

6. Τώρα παίζει το 50ο της παιχνίδι στη διοργάνωση, με στόχο μια άνετη παραμονή για τρίτη σεζόν. Η πρόσφατη ήττα από τον Παναιτωλικό την προσγείωσε και μετά από τέσσερα παιχνίδια στη σειρά εντός έδρας, κάνει ένα δύσκολο ταξίδι.

7. Η ιστορία των ομάδων σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας περιορίζεται φυσικά στα τρία παιχνίδια πέρσι και φέτος. Η Λαμία δεν έχει σκοράρει σε κανένα από αυτά, ενώ η Ξάνθη έχει πετύχει ένα γκολ, πέρσι στη Λαμία με φάουλ του Μεχία, στη νίκη της με 1-0.

8. Υπάρχει βέβαια και παρελθόν σε επίπεδο Β’ και Γ’ Εθνικής, μέχρι και μισό αιώνα πριν. Εκεί βέβαια, μίλαγαν συχνά οι έδρες. Αναλυτικά στο σχετικό  θέμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Δεν έχει σημαντικές απουσίες ενόψει αυτού του αγώνα ο Ράσταβατς, σε αντίθεση με την ομάδα της Λαμίας. Η αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ και των φιλοξενούμενων με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Λάμπρου της Εύβοιας , που είχε ξανάρθει στα Πηγάδια για την αναμέτρηση του ΑΟΞ με την ΑΕΛ, τότε που είχε πει τα μύρια όσα εναντίον του ο Κούγιας. Βοηθοί του έχουν οριστεί οι Σάββας (Σερρών), Γιαννίκος (Πιερίας) και 4ος ο Πανυτσίδης (Κοζάνης). Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ορισμοί με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Σήμερα διεξάγονται ακόμα τα παιχνίδια Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης στις 17:15 και ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός στις 19:30. Και τα δυο αυτά παιχίδια μεταδίνονται από τα κανάλια της Nova ενώ αυτό της Ξάνθης με τη Λαμία από την ΕΡΤ1 και το νέο κανάλι ERT Sports, ενώ φυσικά θα υπάρχει διαδικτυακή κάλυψη από το ThrakiSportS.