Τριμελής συντονιστική επιτροπή για το Hellas Beetles του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης

 

Στους ρυθμούς της προετοιμασίας για την όσο τον δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series 2019” της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης, ζει πλέον η Αλεξανδρούπολη.

Οπως έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα το ThrakiSportS, το σπουδαίο αυτή διεθνές μίτινγκ του αθλήματος, που περιλαμβάνεται στη σειρά των World Series της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), θα γίνει 4-7 Απριλίου στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου, με συνδιοργανωτές τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, την ΚΟΕ και τον τοπικό Δήμο.

Η διοργάνωση, που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή με θέρμη από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, αποτελεί αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Και όπως αναφέρει και σχετικό δελτίο Τύπου, η διεξαγωγή του στην πανέμορφη πόλη της Θράκης αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία, καθώς θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 400 αθλήτριες, ενώ παράλληλα η παρουσίαση της διοργάνωσης μέσω live streaming από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) θα την προβάλλει σε όλο τον κόσμο.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο ολυμπιακών διαστάσεων και προδιαγραφών κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να είναι έτοιμο και κατάλληλα διαμορφωμένο για τη φιλοξενία των αγώνων, με συντονιστές την Αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και μέλος της Τ.Ε της FINA Μαρία Θηβαίου, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας της Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ιωάννη Βαταμίδη και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Χριστίνα Ρουσσίδου.

Παράλληλα έχουν φτάσει οι πρώτες δηλώσεις συμμετοχής για το μίτινγκ, ανάμεσά τους και από χώρες με μεγάλη παράδοση στο άθλημα, αλλά και κορυφαία ονόματα στην παγκόσμια Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) κολύμβηση, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Να σημειώσουμε ότι “Hellas Beetles” στην Αλεξανδρούπολη (4-7/4) θα είναι ο δεύτερος σταθμός της σειράς των “FINA Artistic Swimming World Series″ του 2019. Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, oι υπόλοιποι σταθμοί -σύμφωνα με το καλεντάρι που ανακοίνωσε η FINA- είναι το Παρίσι (28/2-3/3), το Καζάν της Ρωσίας (19-21/4), το Τόκιο (27-29/4), το Πεκίνο (4-6/5), το Γκρίνσμπορο των ΗΠΑ (24-26/5), το Κεμπέκ του Καναδά (30/5-1/6), η Βαρκελώνη (31/5-2/6). Ο Super Final των World Series, εξάλλου, έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Βουδαπέστη (14-16/6).