Super League: Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος

 

Στα μαλακά έπεσε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος καθώς του επιβλήθηκε ποινή μιας αγωνιστικής την οποία θα εκτίσει άμεσα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Με μια αγωνιστική (και πρόστιμο 80 ευρώ) τιμωρήθηκε ο Πέτρος Μάνταλος για τον πανηγυρισμό του στο γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έτσι τίθεται νοκ άουτ από τον αποψινό πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Πρόκειται για ποινή αντίστοιχη με αυτές που είχαν επιβληθεί σε Φορτούνη και Πασχαλάκη σε ανάλογα περιστατικά τη φετινή περίοδο.

Κατά την απολογία στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, η νομική εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Έλλη Ρίζου, αφού ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του ποδοσφαιριστή (λόγω της συμμετοχής του στην αποστολή για τον αποψινό αγώνα) τόνισε πως ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν έχει προκαλέσει ποτέ και πως κοσμεί το χώρο του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα η πλευρά της ΑΕΚ παρουσίασε φωτογραφίες από τον πανηγυρισμό του Μαουρίσιο στο πρώτο γκολ και απόρησε γιατί δεν κλήθηκε σε απολογία. «Εμείς θεωρούμε συνήθη τον πανηγυρισμό του Μαουρίσιο, απλώς λέμε πως είναι άδικο να καλείται σε απολογία μόνο ο Μάνταλος».

Ο δικαστής απάντησε πως «… ο Μάνταλος πανηγύρισε μπροστά στον Βιεϊρίνια και αυτό αλλάζει την ένταση», ενώ η δικηγόρος της ΑΕΚ απάντησε πως «… δεν θα πανηγυρίζει σαν να είναι σε λύκειο Ελληνίδων. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Βιεϊρίνια. Είναι δυνατόν να βγάζουν μετά φωτογραφίες χαμογελαστοί, αν έκανε κάτι τέτοιο;».

Όσον αφορά στο υπόλοιπο «κατηγορητήριο» για την ΠΑΕ ΑΕΚ, έγινε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να επιβληθεί κάτι παραπάνω από ένα απλό πρόστιμο γιατί τα επεισόδια έγιναν έξω από το γήπεδο.