ΕΠΣ Ξάνθης: Βήμα πρόκρισης στον τελικό από την Ασπίδα Ξάνθης επί του Εχίνου με υπογραφη Χριστοφορίδη

Ο Γιάννης Χριστοφορίδης ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης και η Ασπίδα επικράτησε με 2-0 επί του Εχίνου Σπορ, κάνοντας βήμα πρόκρισης στον τελικό.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ήταν καλύτερη, θα μπορούσε να πετύχει κι ένα μεγαλύτερο σκορ, αλλά ούτως η άλλως η ομάδα της Γ’ Εθνικής με το τελικό σκορ που διαμορφώθηκε από το α’ μέρος αποτελεί το μεγάλο φαβορί έχοντας κάνει άλμα πρόκρισης.

Όπως αναφέρει το Ξάνθη – Sport, από όπου και η φωτογραφία, στο 2′ μέσα από την περιοχή και με φοβερό γυριστό σουτ στην κίνηση ο Γιάννης Χριστοφορίδης πέτυχε ένα γκολ για όσκαρ, εκμεταλλευόμενος την ιδανική ασίστ του Κατσή.

Ο σκόρερ του αγώνα στο 24′ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο προβάδισμα τελικούς της Ασπίδας, καθώς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς υπήρξε ένταση, σε ένα παιχνίδι στο οποίο φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο η διαφορά της μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Έτσι, η Ασπίδα που υπερείχε και στο β’ μέρος απέκτησε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, με τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Γκοντόλια και Χρυσέλη, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Στέλιος Ζαφειρίου.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζώτος, Νικολούδης, Μερακλής, Χατζηπαπάς, Κατσής (65′ Κυριαζίδης), Δογανίδης (62′ Χατζηπαρασκευάς), Χριστοφορίδης (80′ Κούπας), Παπαδόπουλος, Μαλαδένης (74′ Κοντογιαννίδης).
ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Αμούτσκα Μ., Μποασή Σαμπρή, Κουρού Ο., Καδρής Χουσεΐν, Κουράκ Ερκάν (45′ Καμπούρ), Κάλφα Ε., Χριστόβ (28′ Ντελή Χουσεΐν Ε.), Κιοσέ Μελήχ (88′ Ντελή Χουσεΐν Μ.), Καβάζ Μεμέταλη Χ., Χατζηχασάνογλου Εγιούπ (70′ Τσαούσογλου), Χότσκα Τ.