ΕΠΣ Ξάνθης: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Άρη Αβάτου και Ορφέα στον πρόωρο τελικό του Κυπέλλου

 

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ο Άρης Αβάτου και ο Ορφέας Ξάνθης μετά το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, με τους τυπικά γηπεδούχους στο πρώτο ματς να έχουν ελαφρύ προβάδισμα.

Στον ημιτελικό που έχει χαρακτηριστεί και πρόωρος τελικός, καθότι αφορά τις ομάδες που και πέρυσι κοντραρίστηκαν στον τελικό αλλά και που μετέχουν στην Γ’ Εθνική χωρίς να κινδυνεύουν να υποβιβαστούν, η ομάδα του Γιώργου Μαραντά νίκησε με 2-1 τον Ορφέα και θα πάει να υπερασπιστεί αυτό το αποτέλεσμα στην ρεβάνς της 20ης Φεβορυαρίου, που αναμένεται να έχει την ίδια ένταση με το πρώτο παιχνίδι το οποίο χαρακτηρίστηκε από λίγες φάσεις αλλά πολλά νεύρα, μονομαχίες και δυο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα.

Όπως αναφέρει η Ξάνθη-Sport, σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου είχαν τον πρώτο λόγο με τους τυπικά γηπεδούχους να καταφέρνουν να φτάνουν πρώτοι στο γκολ στο 37′, όταν ο Πάρης Κοτόπουλος ήταν στην κατάλληλη θέση και πήρε… το ριμπάουντ από την ασθενή απόκρουση κάνοντας με πλασέ το 1-0. Γενικά είχαμε ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο με αρκετή γκρίνια.

Στην επανάληψη ο Ορφέας στο 56′ ισοφάρισε από τα 11 βήματα, καθώς το πέναλτι που κέρδισε ο Μακράκης το μετέτρεψε σε γκολ ο Πασχαλάκης κάνοντας το 1-1. Έξι λεπτά αργότερα σε χέρι αμυντικού δόθηκε πέναλτι, αυτή τη φορά υπέρ του Άρη Αβάτου, το οποίο το εκτέλεσε ο Ψεμματάς εύστοχα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Μαραντά που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Κουλά Χασάν και Στρ. Σαββόγλου, με 4ο διαιτητή τον Χρήστο Τζεβελεκίδη.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Μπουνταγκίδης, Ψεμματάς, Μελισσόπουλος (76′ Κούτρας), Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλερ, Γκέκας (85′ Ζωσιμίδης), Δόντσος (88′ Τσέκος), Σαρηγιαννίδης, Κοτόπουλος (60′ Σιχλιμοίρης).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Χασάνογλου Φεϊζή, Μακράκης, Κατρανίτσας, Τζαμπάζ Χαλήλ, Μαυρόπουλος, Καρκατζάνης (46′ Πασχαλάκης), Χιντ Ιμέρ, Ξαντινίδης (70′ Καραγκιόζης Β.), Τορομανίδης, Ζυγκολάρης (46′ Σουκρή Ογλού).