ΕΠΣ Έβρου: Οι «κανονιέρηδες» της Α’ Κατηγορίας στο φινάλε του α’ γύρου! Στην κορυφή παραμένει ο Γιαννόπουλος

 

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος  στην Α’ ΕΠΣ Έβρου και φαίνεται οτι μετά το διπλό του Ορέστη στο Σουφλί πως οι Ορεστιάδίτες απέκτησαν ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο η μάχη θα κρατήσει μέχρι το τέλος με 5 ομάδες να είναι κοντά στην κορυφή.

Η ομάδα του Σουφλίου του Πασχάλη Σταματάκη παρά οτι δεν σκόραρε στο ντέρμπι κορυφής εξακολουθεί να έχει την καλύτερη επίθεση με 21 τέρματα (μέσο όρο 2,1), ενώ την δεύτερη καλύτερη επίθεση έχει με 19 ο Ιπποκράτης και με 18 ο Άρδας Καστανέων παρόλο που δεν σκόρερε κανένας (ρεπό ειχε ο Ιπποκράτης).

Στην κορυφή των σκόρερ βρίσκεται ο Χρήστος Γιαννόπουλος που άλλαξε φανέλα μετά από μια ζώη στο Διδυμότειχο και 14 χρόνια στην ΑΕΔ, θέλοντας να κατακτήσει για 5η φορά τον τίτλο του αρχισκόρερ της ΕΠΣ Έβρου. Ο 32χρονος φορ από την Σιταριά Διδυμοτείχου έχει 9 τέρματα με την φανέλα του Έβρου Σουφλίου και μετά από το διάλειμμα της Γ’ εθνικής πέρυσι συνεχίζει να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα.

Πίσω του το μεγάλο όνομα της κατηγορίας ο 31χρονος Σταύρος Σταθάκης, που μετά από μια μεγάλη καριέρα σε Ξάνθη, ΑΕΚ, Λάρισα, Παναργειακό, Κισσαμικό, Παραλίμνι Κύπρου, Αγία Νάπα, Ιάλυσο και Αστέρα Αμαλιάδας επέστρεψε στον Έβρο ως μέσος σκοράροντας 7 τέρματα φορώντας την φανέλα του Ιπποκράτη, όσα έχει ο Δημήτρης Τρανόπουλος της ΑΕΚ Έβρου που εχει 4 τερματα σε Φέρες και Άνθεια (χατ τρικ).

Στην τρίτη θέση με 6 τέρματα βρίσκονται, ο Χρήστος Παγωνίδης του Άρδα Καστανεών και ο Δημήτρης Τσομπανούδης γνωστός και ως Τσιρίλο του Έβρου Σουφλίου.

Τέλος από 5 τέρματα έχουν ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Θεόδωρος Καβατζικιώτης της Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου.

Οι πρώτοι σκόρερς της ΕΠΣ Έβρου στο φινάλε του α’ γύρου:

9 τέρματα: Γιαννόπουλος (Έβρος Σουφλίου)

7 τέρματα: Σταθάκης (Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης), Τρανόπουλος (ΑΕΚ Έβρου)

6 τέρματα: Τσομπανούδης (Έβρος Σουφλίου), Παγωνίδης (Άρδας Καστανεών)

5 τέρματα: Καβατζικιώτης (Ένωση Άνθειας Αρίστεινου),

4 τέρματα: Μάζης (Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης), Παπούδης (ΑΕ Διδυμοτείχου)

3 τέρματα: Μακιτσιάν (Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης), Π. Μήνης, Τσακλιώτης (ΑΕ Διδυμοτείχου), Αβογιάν (Ορέστης Ορεστιάδας), Δοϊτσίδης (Ορφέας Σοφικού), Αντωνιάδης (Θράκη Φερών/ Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Καπανίκας (Ένωση Άνθειας Αρίστεινου), Σαρρίδης (Ποντιακός), Πεκιαρίδης (ΑΕΚ Έβρου)