Super League: Ο (αρνητικός) απολογισμός των πέντε αγώνων της Ξάνθης σε διάστημα 15 ημερών

Με την λευκή ισοπαλία της Ξάνθης με τον ΟΦΗ στην Κρήτη ολοκληρώθηκε ένας… μεταχριστουγεννιάτικος «Γολγοθάς» που είχε ο ΑΟ Ξάνθη, παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη επί 15 μέρες, λόγω του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και της εμβόλιμης αγωνιστικής.

Ποιος είναι ο απολογισμός; Αν και δεν έχασε σε δύσκολες έδρες, μάλλον το ισοζύγιο είναι αρνητικό καθώς πλέον η Ξάνθη έχει βρεθεί εκτός θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη και μάλιστα απέχει τέσσερις βαθμούς από την πλησιέστερη. Επιπλέον, είναι εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδος, που αποτελεί σταθερά στόχο για τον ΑΟΞ.

Ωστόσο ο Μίλαν Ράσταβατς είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για αυτό διευκρινίζοντας ότι ενώ το δύσκολο τέτοιου είδους πρόγραμμα το είχαν προφανώς και οι υπόλοιπες ομάδες, οι μεγαλύτερες με πιο μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους δεν θα είχαν τα ίδια ζητήματα σε σχέση με τον ΑΟΞ που αποδείχθηκε ότι εν των πραγμάτων κουράστηκε.

Το κρίσιμο αποτέλεσμα στα ματς όλων των προηγούμενων ημερών που θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει το ισοζύγιο είναι φυσικά η εντός έδρας ήττα της περασμένης Πέμπτης από τον Άρη. Αν είχε κερδίσει η Ξάνθη, θα ήταν τώρα αυτή σε θέση Ευρώπης και ο Άρης πίσω της. Ακόμα και ισοπαλία να είχε έρθει το παιχνίδι, η διαφορά θα ήταν στον πόντο (-2 ο Άρης, +1 η Ξάνθη σε σχέση με τώρα).

Κατά τα άλλα, με τον Ολυμπιακό εξ ορισμού η Ξάνθη δεν ήταν το φαβορί για το Κύπελλο. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, αλλά σαφώς θα ήθελε μια καλύτερη εμφάνιση και προφανώς μια νίκη στο Ηράκλειο της Κρήτης απέναντι στον ΟΦΗ. Και η αλήθεια είναι ότι όλα είχαν ξεκινήσει ιδανικά με τη νίκη επί του Ατρομήτου.

Συνολικά η Ξάνθη έδωσε επτά παιχνίδια σε 20 μέρες, σχεδόν ένα ανά τρεις. Συνοπτικά τα αποτελέσματα αυτής της περιόδου των τριών εβδομάδων που μπορει στο τέλος της σεζόν να αποδειχθούν ότι ήταν οι πιο κρίσιμες της χρονιάς στον ΑΟΞ:

Κυριακή 20/1 Ξάνθη – Ατρόμητος 2-1 (πρωτάθλημα)
Τετάρτη 23/1 Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1 (κύπελλο – αποκλεισμός)
Σάββατο 26/1 Παναιτωλικός – Ξανθη 0-0 (πρωτάθλημα)
Πέμπτη 31/1 Ξάνθη – Άρης Θεσσαλονίκης 0-1 (πρωτάθλημα)
Κυριακή 03/2 ΟΦΗ – Ξάνθη 0-0 (πρωτάθλημα)