ΕΠΣ Έβρου: Ανώτερος ο Ορέστης αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα με διπλό μέσα στο Σουφλί

 

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Σουφλίου «Δημήτριος Μπακιρτζής» το ντέρμπι κορυφής της 11ης αγωνιστικής τελευταίας του α’ γύρου ανάμεσα στον Έβρο Σουφλίου και τον Ορέστη Ορεστιάδας.

Σε μια ημέρα ιδανική για ποδόσφαιρο και παρουσία περίπου 200 φιλάθλων ο Ορέστης πήρε τεράστιο διπλό χάρη στο γκολ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του έμπειρου αρχηγού του Στέφανου Πετρόπουλου στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη ευκαιρία τους όταν στο 4ο λεπτό η ωραία κάθετη μπαλιά του Ανδρεάδη έβγαλε τον Βλάχο τετ α τετ έκανε δυο σουτ αλλά ο Σοφοτάσιος αποκρούσε τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με το κόρνερ του Πετκίδη να δυσκολεύει την απόκρουση του Γαλλή και να διώχνει τη μπάλα. Στο 18′ ο Τσομπανούδης από διαγώνια θέση δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ στην κλειστή γωνία αλλά ο Γαλλής αποκρούσε σε κόρνερ.

Στο 25′ ο Δαρβούδης με ωραία κίνηση βρήκε τον Ιντζέ στο πρώτο δοκάρι, μετά από κόντρα εκείνος κάνει σουτ από αριστερά αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Σοφοτάσιος! Εκτελέστηκε ωραία με φάλτσο από τον Τσιτσκάρη αλλά ο Πετκίδης έβαλε το κεφάλι στο 1ο δοκάρι και έδιωξε την μπάλα πάλι σε κόρνερ παίρνοντας πρώτα περίεργη τροχιά προς τα δίχτυα απειλώντας την εστία του εξουδετερωμένου Σοφοτάσιου.

Με τη συμπλήρωση του ημίωρου είχαμε την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πετκίδη αλλά η μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Στέφανος Πετρόπουλος έπιασε ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Σοφοτάσιος σε καλή θέση έδιωξε σε κόρνερ. Κάπως έτσι έκλεισε το ημίχρονο με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιντζές κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, την εκτέλεση ανέλαβε ο έμπειρος αρχηγός Στέφανος Πετρόπουλος ο οποίος το εκτέλεσε απ’ ευθείας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ 1-0 υπέρ του Ορέστη. Η πίεση συνεχίστηκε από τους φιλοξενούμενους όπου στο διάστημα 59′ έως 63′ έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες με τον Τσιτσκάρη και τον Βλάχοκαι τον Σοφοτάσιο να κρατάει το σκορ

Δέκα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού είχαμε ωραία ομαδική προσπάθεια από τους παίκτες του Σουφλίου, με τη μπάλα να καταλήγει στον αφύλακτο Πετκίδη που από την αριστερή θέση μέσα στην περιοχή όπου ήταν ζύγισε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Γαλλή και έφυγε άουτ!

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και το 96′ μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Λαζίδη από δεξιά ο Ελευθεριάδης έδιωξε με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιαννόπουλος ανατράπηκε από τον Δερνεκξή, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος όμως υποδεικνύει επιθετικό φάουλ πριν ο Πετκίδης βρει δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι ότι είχαμε την πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του Σουφλίου των νέων χειμερινών μεταγραφών. Ο Σταύρος Σιμτσάκης που ήταν η πρώτη αλλαγή αγωνίστηκε για 40 λεπτά και ο Κώστας Δημαράς που πέρασε ως τρίτη αλλαγή για το τελευταίο εικοσάλεπτο.

Άριστη η διαιτησία των Σιδηρόπουλου, Διαμάντη και Γεωργακούδη που παρά τη δυσκολία του παιχνιδιού, έλεγχαν όλες τις φάσεις, υποδεικνύοντας την κάθε παράβαση εγκαίρως.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Πασχάλης Σταματάκης): Σοφοτάσιος, Μπάμνιος, Πετκίδης, Μπετζέκας (86′ Λαζίδης), Ίνδος, Κουτσούλας (65′ Ράλλης), Τσομπανούδης (73′ Δημαράς), Μιχούδης, Παγωνίδης, Γιαννόπουλος, Πρεπούδης (56′ Σιμτσάκης).
ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Παναγιώτης Μυλωνάς): Γαλλής, Τσιτσκάρης, Κοτζά, Χρ. Πετρόπουλος, Ελευθεριάδης, Στεφ. Πετρόπουλος, Δαρβούδης (85′ Τσουκάρης), Ανδρεάδης, Βλάχος (96΄ Θεμελής), Αβογιάν, Ιντζές (93′ Δερνεκξής).

 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ