Σωσίβιο ο ΑΟΞ για τους «θρακιώτες» προπονητές των «αιωνίων» Αρη και ΠΑΟΚ! Μετά τον Λουτσέσκου «έσωσε» και τον Παντελίδη

 

Επιμέλεια: Θανάσης Τσώλος

Η εκτός έδρας νίκη του Άρη στην Ξάνθη για την 15ή αγωνιστική (που έγινε με καθυστέρηση πέντε εβδομάδων λόγω του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου), ξύπνησε μνήμες Δεκεμβρίου 2017, όταν και ο ΠΑΟΚ προερχόταν από κακές εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά κατάφερε να νικήσει στην παραδοσιακά δύσκολη έδρα των Θρακιωτών και να διώξει από πάνω του την γκρίνια, αλλα και πιθανή απόλυση προπονητή.

Το περσινό πρωτάθλημα βρισκόταν στην κρίσιμη καμπή των αγώνων πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα την 13η αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβαν Λουτσέσκου, πρώην προπονητή της Ξάνθης, είχε να ξεπεράσει το εμπόδιο της θρακιώτικης ομάδας στα Πηγάδια. Η μουρμούρα του κόσμου αλλά και οι ανησυχητικές συνεχόμενες εμφανίσεις της ομάδας του δικεφάλου (στα 6 εκτός έδρας είχε απολογισμό 0 νίκες-4 ισοπαλίες -2 ήττες) είχαν φέρει ψιθύρους στην συμπρωτεύουσα για πιθανή απόλυση του Ρουμάνου κόουτς.

Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 2017 όταν ο ΠΑΟΚ ερχόταν για την 13η αγωνιστική και πέρναγε σαν σίφουνας με 0-3 από τα Πηγάδια επί της Ξάνθης. Από τότε έχει ένα τρελό σερί με 31 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις μια ήττα (τρεις αν υπολογίζουμε και τα «χάρτινα» 0-3 με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα). Και βασικός υπεύθυνος για αυτο το σερί θεωρείται ο Λουτσέσκου, ο οποίος εαν δεν κέρδιζε σε εκείνον τον αγώνα σύμφωνα με την φημολογία στην Θεσσαλονίκη, θα απολυόταν.

Ευτυχως για αυτόν θα πήγαινε στην Ξανθη και θα έπαιρνε στο γήπεδο όπου δοξάστηκε και αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια την πρωτη του εκτός έδρας νίκη με τον ΠΑΟΚ, ξεκινώντας ένα σπανιο και εκπληκτικό σερί με τον δικέφαλο. Στην ίδια κατάσταση που βρέθηκε πριν 14 μήνες ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και ο Άρης με τον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος σε πιθανή γκέλα στην Ξάνθη ήταν έτοιμος βάσει έντονης και πάλι φημολογίας στην Θεσσαλονίκη, να βρεθεί άνεργος.

Μετά από συνεχή αποτυχημένα αποτελέσματα με τον Αρη και κυρίως κακές εμφανίσεις οπως η ήττα στην Λιβαδειά και πιο πριν ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κυπέλλου από ομάδα Β’ Εθνικής, τον Εργοτέλη, ο Σάββας Παντελίδης, ενας άλλος προπονητής που δοξάστηκε στην Θράκη στο πρόσφατο παρελθόν, ήρθε με την πλάτη στον τοίχο στα Πηγάδια. Ωστόσο σε αυτόν τον αγώνα λοιπόν η Ξάνθη εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ο Άρης μετά από πολύ καιρό πανηγύρισε την νίκη εκτός έδρας (σε 10 εκτός μετρά 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες).

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη πέρυσι, καθώς απέκτησε ψυχολογία η ομάδα του Λουτσέσκου και έκανε καταπληκτική πορεία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, φθάνοντας κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ απέκτησε και το μομέντουμ για την φετινή αήττητη πορεία. Ο Άρης μετά την νίκη του στο ματς της Πέμπτης έχει φθάσει στην 6η θέση και βρίσκεται σε θέση Ευρώπης. Μένει να δούμε αν θα κάνει και αυτός εξαιρετική πορεία με την αύρα από το διπλό στην Ξάνθη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δυο προπονητές των δυο μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης, έσωσαν την θέση τους σε παρόμοια αγωνιστική κατάσταση με τον ίδιο αντίπαλο. Όλοι ήξεραν ότι όπως με τον Λουτσέσκου πριν ένα χρόνο, έτσι και ο Παντελίδης αν δεν κέρδιζε, θα έφευγε. Για την ακρίβεια, δυο μέρες πριν εμφανιζόταν ήδη τελειωμένος, αλλά του δόθηκε μικρή παράταση ζωής στον ηλεκτρικό πάγκο του Άρη. Ακόμα και η ισοπαλία θεωρούνταν αρνητικό αποτέλεσμα για τον Άρη.

Απέναντι στην Ξάνθη ωστόσο «αναστήθηκε» και διατήρησε προς ώρας την θέση του. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να κερδίσει πίσω την εμπιστοσύνη διοικούντων και κόσμου, ώστε να προσπαθήσει να αγγίξει ανάλογη πορεία με αυτήν του Λουτσέσκου…