ΕΠΣ Θράκης: Λίφτινγκ σε πέντε γήπεδα της Κομοτηνής μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»

Πρόταση για χρηματοδότηση και επανακατασκευή των γηπέδων του Ν. Σιδηροχωριου και του Κοσμίου κατέθεσε η Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κομοτηνής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα.

Όπως ανέφερε η Λαφτσή, μετά την επιτυχή παρέμβαση της παράταξή της για την επανακατασκευή του γηπέδου της Γρατινής, έργο το όποιο είναι σε εξέλιξη, το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Φιλόδημος» για τους δήμους ,που αφορά στην χρηματοδότηση νέων η παλαιών αθλητικών εγκαταστάσεων, ύψους 50.000.000 ευρώ, αποτελεί μια ευκαιρία να υπάρξει και συνέχεια σε άλλα γήπεδα της περιοχής.

Σύμφωνα με την Λαφτσή, όπως καταγράφει το σχετικό ρεπορτάζ της Μαρίας Νικολάου στην ΕΡΤ Κομοτηνής, κάθε Δήμος μπορεί να εντάξει δυο υποέργα και να χρηματοδοτηθεί μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ. Αφορά, όπως είπε, είτε στη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων ή στην ανακατασκευή-συντήρηση των παλαιών.

Για την υλοποίηση της πρόταση (ανακατασκευή των γηπέδων Ν. Σιδηροχωριου και Κοσμίου) επείγει να υλοποιηθεί η ολοκλήρωση των μελετών,κάτι το οποίο επισήμανε και η ίδια. «Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «Ο ρόλος μας είναι να συμβάλλουμε στην εξέλιξη και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι αυτό».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κομοτηνής, ο Γιώργος Πετρίδης τόνισε πως ήδη σε σχέση με την πρόσκληση αυτή έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες του δήμου. Θα υποβληθούν δύο υποέργα, το ένα έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της Κομοτηνής για το οποίο, όπως είπε, χρειάζεται μια γενναία παρέμβαση κυρίως ενεργειακής αναβάθμισης και το δεύτερο, περίπου στο μισό κόστος του υποέργου, αναφέρεται σε γήπεδα πέντε οικισμών χωρίς, όμως, ο δήμαρχος να πει ποιά θα είναι αυτά.

Αναφερόμενος ο Πετρίδης στο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η νομιμοποίηση της εγκατάστασης,καθώς η κερκίδα του γηπέδου χρειάζεται μια «πολεοδομική τακτοποίηση» προκειμένου να μπορούν να γίνονται νόμιμα οι αγώνες εκεί.

Για το Κόσμιο εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης, υπάρχει συνεργασία με την ομάδα προς αυτή την κατεύθυνση, μελέτη η οποία περιλαμβάνει και την τοποθέτηση μιας μικρής λυόμενης κερκίδας. «Αν δεν προλάβουμε έχουμε προβλέψει και υπάρχουν κονδύλια από ίδιους πόρους για την υλοποίηση των έργων αυτών. Όμως, δεν θα χαθούν τα λεφτά του «Φιλόδημου», θα απορροφηθούν για την υλοποίηση έργων σε πέντε περιφερειακά γήπεδα, εκ των οποίων το ένα είναι αυτό του Νέου Σιδηροχωρίου» κατέληξε ο δήμαρχος βέβαιος πως η ευκαιρία δεν θα χαθεί.