Super League: Ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό ο Γιούρι Λοντίγκιν

 

Ο Γιούρι Λοντίγκιν συνεχίζει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και επισήμως, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής η πειραική ομάδα.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης και Ζενίτ ανέβασε και ο ίδιος ένα instagram story και έγραψε: «Νέα ομάδα. Νέα πρόκληση. Ίδιος στόχος».

Σχετική ανάρτηση έκανε και η Ζενίτ, επισημαίνοντας ότι ο Γιούρι παραχωρείται στον Ολυμπιακό ως δανεικός.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας είχε τεθεί εκτός Ζενίτ και από τις αρχές του μήνα βρίσκεται στην Ελλάδα. Έκανε προπονήσεις στη Ξάνθη προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει.

Στον Ολυμπιακό είχαν πολύ καλή άποψη για τον Λοντίγκιν και θεωρούσαν πως είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του τερματοφύλακα.
Ο Λοντίγκιν το μεσημέρι πέρασε ιατρικά τεστ στο Metropolitan και από τη στιγμή που όλα ήταν καλά βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να τελειώσει και το τυπικό μέρος της υπόθεσης.

Ο Λοντίγκιν είχε παίξει στην Κ20 της Ξάνθης το 2009 και προωθήθηκε στην πρώτη της ομάδας. Το 2010 παραχωρήθηκε δανεικός στον Εορδαϊκό και το 2011 επέστρεψε στην ομάδα της Θράκης με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Από τότε είχε μπει στο… μάτι των Πειραιωτών, όμως το 2013 τον απέκτησε η Ζενίτ.

Ο Λοντίγκιν έχει κάνει τρεις συμμετοχές με την Κ12 της Εθνικής Ελλάδας, αλλά δεν πρόλαβε να αγωνιστεί με την Εθνική Ανδρών αν και είχε κληθεί από τον Σάντος. Έτσι τον καπάρωσε η Ρωσία και έκανε 11 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα της Εθνικής Ρωσίας. Μαζί της πήγε στις τελικές φάσεις του Μουντιαλ 2014 στη Βραζιλία και του Euro 2016 στη γαλλία.

Ωστόσο δεν κατάφερε να λάβει μέρος στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Τη φετινή σεζόν έχει παίξει μόνο στο ματς με τη Ντιναμό Μινσκ στις 9 Αυγούστου, ενώ τον Νοέμβρη αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, τον οποίο έχει ξεπεράσει πλήρως.