Super League: Όλα στο μηδέν στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Ξάνθη και Παναιτωλικό, παραμένει σε τροχιά Ευρώπης ο ΑΟΞ

Παναιτωλικός και Ξάνθη παρατάχθηκαν με στόχο την μέγιστη δυνατή προστασία της εστίας τους. Απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο και χωρίς να ρισκάρουν στην επίθεση, με αποτέλεσμα ένα ολοστρόγγυλο 0-0 να σφραγίσει τις προσπάθειες των παικτών σε ένα ματς που πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί.

Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε σε μετριότατα ποιοτικά επίπεδα. Οι ομάδες δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, παρουσίασαν κάκιστο θέαμα και κανείς από τους τερματοφύλακες δεν απειλήθηκε σοβαρά. Ο Μάζουρεκ έκανε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής χωρίς όμως να ανησυχήσει καν τον Ζίβκοβιτς που μάζεψε χωρίς πρόβλημα. Στο 37′ ο Μοράρ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης με κεφαλιά υπό πίεση, ενώ στο 42′ ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε φάουλ από μεγάλη απόσταση στέλνοντας τη μπάλα να περάσει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μεταμορφώθηκε και ήρθε πιο κοντά στο γκολ. Στο 50ο λεπτό ο Μανά αστόχησε σε σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής, κάτι που έγινε και 6 λεπτά αργότερα με τον Καντά από πλευράς Ξάνθης. Αμέσβς μετά ο Κοβάσεβιτς επιχείρησε καλό σουτ έξω από την περιοχή με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει και στη συνέχεια της φάσης ο Σαρπόνγκ απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή στην καλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Πέντε λεπτά αργότερα προσπάθεια του Μοράρ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή με απευθείας εκτέλεση φάουλ που δυσκόλεψε αρκετά τον Ζίβκοβιτς ο οποίος παραχώρησε κόρνερ. Στο 84′ καλή στιγμή για την Ξάνθη με σουτ του Κοβάσεβιτς και επέμβαση του Γιαννακόπουλου, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχαμε καλό σουτ του Γκούγκα που έδιωξε ο Ζίβκοβιτς σε κόρνερ, στην πιο σημαντική ίσως στιγμή για τον Παναιτωλικό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης με βοηθούς τους Κωνσταντίνου και Φωτόπουλο. Με την ισοπαλία αυτή η Ξάνθη διατηρεί μια καλή παράδοση που έχει χτίσει απέναντι στον Παναιτωλικό στα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ κυρίως διατηρείται σε τροχιά Ευρώπης με αποτέλεσμα να αποκτά ξεχωριστή αξία η αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης με τον Άρη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Μαλής, Μαρινάκης (86′ Γκούγκα), Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Μοράρ, Αμαράλ, Μανά (79′ Μπαίροβιτς), Ντίας, Μάζουρεκ (74′ Λιάβας).
ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Μπρίτο (76′ Φακής), Καμαρά, Σιλά, Καντά (82′ Ντιρεστάμ), Ακόστα, Σαρπόνγκ, Αλμέιδα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ