Super League: Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση της Ξάνθης στο Αγρίνιο (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως αποδειχθεί κομβικής σημασίας.

Το ThrakiSportS όπως κάνει πριν από κάθε επίσημο ματς της Ξάνθης, σας παρουσιάζει μια 11άδα με ενδιαφέροντα στοιχεία για να παρακολουθήσετε τον αγώνα.

1. Οι δύο καλύτερες βαθμολογικά ομάδες της περιφέρειας συγκρούονται σε ένα παιχνίδι, που είναι καθοριστικό στο κυνήγι της πέμπτης θέσης της βαθμολογίας.

2. Ο Παναιτωλικός είναι 8ος με 22 βαθμούς, αφού είχε ένα εξαιρετικό δίμηνο με τρεις νίκες, ισοπαλία στο Περιστέρι και ήττα από τον Ολυμπιακό, μέχρι όμως να χάσει 3-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.

3. Στην έδρα της η ομάδα του Αγρινίου έχει να χάσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όταν υπέκυψε στον Ατρόμητο. Από τότε έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες και τώρα επιστρέφει σπίτι του μετά από 45 μέρες, αφού έπαιξε τρία παιχνίδια στη σειρά εκτός έδρας.

4. Η Ξάνθη είναι μια θέση και ένα βαθμό πάνω από τον Παναιτωλικό. Αυτό το οφείλει στη νίκη επί του Ατρομήτου την περασμένη αγωνιστική, που σταμάτησε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη.

5. Η Ξάνθη δεν έχει χάσει φέτος από άλλη ομάδα της περιφέρειας, έχοντας πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, από τον Σεπτέμβρη ως το Νοέμβρη. Επεκτείνοντας και στην περασμένη σεζόν, το σερί αυξάνεται στους 15 αγώνες χωρίς ήττα. Τελευταία ήττα από ομάδα της περιφέρειας είναι στις 9 Δεκεμβρίου 2017, στη Λάρισα.

6. Η Ξάνθη είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της με τον Παναιτωλικό, έχοντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Πέρυσι στο Αγρίνιο η Ξάνθη είχε προηγηθεί με 3-0 από το ημίχρονο και νίκησε τελικά 3-1, ενώ στον πρώτο γυρο οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.

7. Το εντυπωσιακό είναι ότι στα πέντε πρώτα μεταξύ τους σε επίπεδο Α’ Εθνικής, ο Παναιτωλικός έκανε τέσσερις νίκες, χωρίς να κάνει άλλη στη συνέχεια! Για τελευταία φορά ο Παναιτωλικός νίκησε στις 2 Νοεμβρίου 2014 με το εντυπωσιακό 5-2, αφού δέχτηκε πρώτος γκολ! Ακολούθησαν μια ισοπαλία 2-2 και δύο νίκες της Ξάνθης με 3-2 και 3-1.

8. Η Ξάνθη δηλαδή στο Αγρίνιο πετυχαίνει δύο τουλάχιστον γκολ σε κάθε μια από τις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της. Επίσης, είχε νικήσει το μακρινό 1983 για την Β’ Εθνική αλλά και πιο μετά είχε φύγει χωρίς να ηττηθεί από το Αγρίνιο.

9. Η Ξάνθη έχει πάει σερί από την Αθήνα μετά το ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο και η κούραση των παικτών ίσως επηρεάσει την απόδοσή τους, καθώς όπως έχει πει και ο Ρασταβατς δεν είναι συνηθισμένη η ομάδα του να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή – Τετάρτη. Ο Παναιτωλικός δεν έχει στην αποστολή του τον Χρυσουπολίτη πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης Δημήτρη Κυριακίδη.

10. Ο αγώνας του Αγρινίου έχει μια ιδιομορφία, μια αντίθεση. Η ομάδα που έχουν μπει 45 γκολ στα παιχνίδια της, περισσότερα από κάθε άλλη, υποδέχεται την ομάδα που στα παιχνίδια της έχουν μπει μόλις 29 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη! Τι θα επικρατήσει; Τα πολλά γκολ του Παναιτωλικού ή τα φτωχά σκορ της Ξάνθης;

11. Διαιτητής είναι ο Κουτσιάυτης από την Αρτα με βοηθούς τους Κωνσταντίνου Πρέβεζας και Φωτόπουλο Αθηνών. Το ματς αρχίζει στις 19:00 και μεταδίδεται από την ΕΡΤ1. Μισή ώρα μετά εχουμε το Πανιώνιος – ΑΕΚ ενώ νωρίτερα θα παίξουν ΠΑΣ Γιαννινα – Απόλλων Σμυρνης. Τα άλλα πέντε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής θα γίνουν την Κυριακή και κανένα την Δευτέρα, καθώς έχουμε αγωνιστική και μεσοβδόμαδα.