Πρόταση που ανατρέπει τα δεδομένα για την Κάρτα Υγείας και διορθώνει την αδικία έφτασε στις ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

Πρόταση προς την ΕΠΟ σχετικά με την Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών προκειμένου αυτές να έχουν ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 για τα σωματεία τα οποία πραγματοποίησαν την όλη διαδικασία, απέστειλε η ΕΠΣ Λασιθίου, η οποία κοινοποιήθηκε ακόμη προς όλες της Ενώσεις της χώρας, άρα και στις τρεις της Θράκης.

Η πρόταση βασίζεται στο γεγονός ότι πολλά ερασιτεχνικά σωματεια, καθώς δεν γνώριζαν τη ενδεχόμενο της νέας παράτασης που δόθηκε, αναγκάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις με μεγάλο για αυτά κόστος να κάνουν τις σχετικές διαδικασίες και θα είναι κρίμα να δεχθούν τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣ Λασιθίου για την πρότασή της, που κοινοποιήθηκε και στις τρεις ΕΠΣ της Θράκης, αναφέρει:

Επανερχόμενοι σαν ΕΠΣ Λασιθίου στο πολύ σοβαρό θέμα της Κάρτας Υγείας και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν μας το υπ΄αριθ. 1332/09-01-2019 έγγραφό σας πού παρατείνει την έκδοση της εν λόγω Κάρτας μέχρι 31 Ιουλίου 2019 έχομε να σας προτείνουμε σαν μια λογική πρόταση το εξής απλό:
Τα περισσότερα (ΟΛΑ) τα σωματεία έχουν υποβληθεί σε μία πολύ μεγάλη δαπάνη της τάξης των 1500—2000 ευρώ ανά σωματείο ώστε να είναι συνεπή στην υπ΄ αριθ. 32793/11-10-2018 απόφαση και εξέδωσαν την Κάρτα Υγείας σε μια περίοδο πού οι επιχορηγήσεις είναι στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ, ουσιαστικά χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα.
Παρακαλούμε να εισηγηθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο την πρότασή μας όσα σωματεία έχουν εκδώσει Κάρτες Υγείας στους ποδοσφαιριστές τους μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής απόφασης για παράταση έκδοσης (1332/09-01-2019) αυτές οι κάρτες να έχουν ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 δηλαδή μέχρι την 31 Ιουλίου 2020.
Έτσι και τα συνεπή σωματεία δεν αδικούνται και η ισότητα και ισονομία επιτυγχάνεται με αυτούς πού θα εκδώσουν την Κάρτα Υγείας τις τελευταίες ημέρες της παράτασης.
Πιστεύουμε σαν Ε.Π.Σ. Λασιθίου στην ορθότητα της σχετικής πρότασής μας την οποία κοινοποιούμε σε όλες τις φίλες Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ελλάδος συμμεριζόμενες την σκέψη μας καθώς και την έκφραση σύμφωνης γνώμης αυτών».
Για το Δ.Σ. της ΕΠΣ Λασιθίου
Ο Πρόεδρος Αγησίλαος Λουτσέτης
Ο Γεν. Γραμματέας Κωστής Λεμπιδάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here