Η διαιτητική γκάφα της χρονιάς που έχρισε σκόρερ τον Μορφακίδη και στέλνει εκτός Κυπέλλου τον Πανθρακικό (+video)

 

Την ήττα 0-1 στο ΔΑΚ Κομοτηνής γνώρισε ο Πανθρακικός από την Δόξα Γρατινής στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου και όλα όπως φαίνεται θα κριθούν στην ρεβανς.

Πρωταγωνιστης ο πρωτος σκόρερ της Γρατινης στην σεζόν Παύλος Μορφακίδης που κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι γράφοντας το 0-1 στο 28′ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο σύμφωνα με τους κανονισμούς το τέρμα δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο Μορφακίδης έστειλε την μπάλα αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Πανθρακικού, που είχε πέσει από την άλλη πλευρά, με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι. Το δοκάρι είναι μέρος του παιχνιδιού, ωστόσο πέναλτι απαγορεύεται να εκτελεστεί με τον παίκτη να κάνει πάσα στον… εαυτό του. Αυτό όμως συμβαίνει όταν η μπάλα χτυπά στο δοκάρι και επιστρέφει στον ίδιο παίκτη για να την στείλει στα δίχτυα.

Στην περίπτωση αυτή ο διαιτητής όφειλε να δείξει έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα υπέρ της αμυνόμενης ομάδας (του Πανθρακικού δηλαδή) και φυσικά να ακυρωθεί το γκολ. Ωστόσο ο διαιτητής Χαμαλίδης έδειξε σέντρα, ο επόπτης του δεν φρόντισε να διορθώσει την τρισμέγιστη γκάφα αλλά άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε οι άνθρωποι του Πανθρακικού.

Οι παίκτες και ο πάγκος της άλλοτε πανίσχυρης ομάδας διαμαρτυρήθηκαν εξαιρετικά χλιαρά, σαν να μην είναι σίγουροι και αυτοί για τους κανόνες του παιχνιδιού και έτσι ο διαιτητής Χαμαλίδης κατοχύρωσε το γκολ, που δεν έπρεπε να μετρήσει και έμελλε να είναι το μοναδικό του αγώνα.

Χάρη σε αυτό το τέρμα η Δόξα Γρατινής έφυγε με μεγάλο διπλό από το ΔΑΚ Κομοτηνής, το οποίο της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού, δεδομένου και του γεγονότος ότι έχει επιτευχθεί εκτός έδρας. Δείτε την επίμαχη φαση μέσα από την κάμερα του Περισκοπίου και την περιγραφή του Χασάν Χουσεΐν…